May 6, 2014

Dulu, dulu, bukanlah yang sekarang...

Alkisahnya nak cerita ada minor changes skit di ruang tamu teratak hamba..
kecoh je kan...tapi tetap nak share.. huhuhu
dulu memang ada 3+2 seater white seater tu je..
pastu dari hari ke hari, mula la mata ni rasa kebosanan..
mata mula la rasa sakit dengan pemandangan ruang tamu tak seberapa tu..
 
nak ubah cara lain dah tak mampu..
duit banyak dah berhabis, so kalau nak reno pun, takkan la kan..
so kita ubah suai la mana patut..
 
so 1 hari tu, cewahh... pergi jalan2 ke Kipmart bersama Umar..
masa tu dia admitted kat Hospital sebelah kipmart.
dah boring duk kat ward, mintak permission keluar sekejap ..
so jalan kat Kipmart, tengok ada exhibition sofa ni..
sofa ni design dia not bad and harga pun not bad!!
Teruja mak!!
brand? brand biasa2 je..
tapi dengan harga yang aku dpt untuk 2 seater dan wing chair tu serta brand dia , memang rasa berbaloi2 lah!! macam kena dengan jiwa dan citarasa gitew.. ewwww..
 
So tu je lah perbezaan nya..
memang la ada pertambahan sofa di situ, dan ruang mula la menyempit kan..
sebab tu aku pindahkan ke tepi tanda tv..
dan 2 seater balance yang lama ada cadangan nak hangkut ke ruang tv atas.. ( itu kemudian )..
buat masa ni aku letak je kat tepi ruang tangga tu..
belum sakit lagi mata aku huhuhuhu..
 
Dalam cadangan nak cari meja makan yang bersesuaian dengan konsep dan menukar carpet..
perghhh carpet pun nak ikut konsep kata koooo... kehkeh..
errr.. langsir pun dalam proses nak tukar jugak.. choiii macam banyak je duit nak tukar semua.. hehehee
 
ok itu la sekian kisah betapa suka gila aku dapat beli sofa n wing chair tu.
Harga murah pasal ada reject sikit.
Tapi tak Nampak sgt pun..yang penting aku PUAS HATI!!
 
DULU.....
Punya la membosankan. hahahahah.. sekarang baru nak cakap ek? :P
 
 
 
 
SEKARANG..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



8 comments:

Damski Fashion said...

Wow Nana, I suka sgt you punya cornist & chandelier.. I pun baru extend rumah, tapi budget jadi pakai false ceiling je... ; )

Didie Kamila said...

Cantik..:)

joijoi80 said...

cantik wingchair..dapat berapa sebiji harga wingchairtu

athirah said...

cantiknyaaaa.... sgt suka konsep white minimilis tp tkt xpndi nak jaga.. lg2 sofa.. any tips??

Just^me said...

Dear, berkenan la kat sofa and tv cabinet tu lawa...kat mana yer beli?

thanks

Aty_Fared said...

cantik nyaaaaaa...!!! moden tapi nampak klasik..inggeris mewah..suka sangat...teringin nak pakai wing chair..tapi tak tau mana nak letak dah...huhu...

Nana said...

Damski - TQ.. ni buat skali masuk rumah dulu

Didie- TQ jgk

Joijoi - Tq. dpt dgn hrga rm350

athirah - kena cr yg washable. dan since yg baru tu not fully washable, pindah ke arah yg less usage. so no TV nearby.

Just^me- sofa yg asal beli kt Lorenzo. penambahan sofa dgn wing chair tu fella design. cabinet tu psg siap dgn LG kitchen.

Aty - TQ aty.. tlg share meja makan yg bersesuaian dgn rumah sy ye nanti..

joijoi80 said...

winchair fella ker..untunglar dapat harga murah..selalu tengok sale pun paling murah 500