July 2, 2013

Dekorasi : Little transformation

Just a little changed

Ape yang berubah? Hanya lamp shades tu jer...
Oh abaikan kaki meja telefon yang macam  berkaki kuda tu hokey. HAHA
Alasan - nak cari cover dia, malas cat abis sebab tak alas pun ari tu. Muahahaha ( dasarrrrr la koo )

So konsep nak DIY lamp shades memang tak kesampaian..
Ingat nak beli lamp shade ala-ala owl, nak kasi sama gambar kat frame. TAPIII..rasa hover. terkojut mak den nanti. HAHA

Sejarah lampu ni memang lama. hadiah masa kawin dulu dari sahabat baik sejak sekolah.
Dari duduk di KL sampai pindah ke sini. Dari rumah sewa kat KL ke Seremban ke rumah sendiri, hangkut ajer lampu ni. Tah la, selalu jadi bahan hiasan gitu je..nak tohok sayang. So display ajer lah..

Sekali tengok OK jugak ek splash red color ni.. ( baru aku perasan macam okay )
Tapi konon-konon ko sumerrr nak putih kan Nana?
Hambik la putih sangat ko tu..sampai bila tah...sampai aku muak! ahaks =P

So ni sebelum lamp shades di tukar..

So ini gambaran setelah di tukauuuu... tak outstanding punnnn..tapi ko nak sangat ALL-WHITE kennn.. bagi la aku merasa kejappp ala2 english. Muahahahha

Dari sudut tepi ..err ko nampak ke dinding aku yang ala2 macam berlobang tu?? panjang cerita.. tapi nanti lah, malas nak cerita kat sini. kata ko nak tayang lamp shade ko ni sangat kan..Hahahaha..


Sebenar konsep nak menukar lamp-shades dah lama dah terfikir.. tapi takde la putih semata macamni..
Tapi disebabkan hari tu masa pegi Ikea harga dia macam boleh la mampu milik..aku rembat je pejam mata. Errr..satu dalam RM39+ kot? Jadi lah kan....

2 comments:

Fizah said...

mmg cun..tp yg merah pun cun jgk..boring2 tukau lagi ye dak? ;p

Aty_Fared said...

Saye suker yg putih tu..maybe sbb lebih besar kot..masih nmpak outstanding..:)