June 12, 2013

Dekorasi: Turqoise dan purple

Abaikan budak kicik tak berbaju tapi pakai pampers je tu..huhuh

Nak cerita pasal ruang tamu yang tak seberapa..
Baru2 ni, kitorang baru la berkesempatan beli tv baru dan install Astro..HAHA
Yer, umah dah masuk setahun, tapi 99% aku bukan tinggal sini.
Banyak tinggal di rumah mak.
Bila weekend, husband balik baru aku tinggal kat sini.
So nak kata dah complete, memang lah complete..
Tapi tanpa TV, aku boleh hidup..tapi anak aku tu, sangat la cranky..satgi kejap dah ajak balik rumah wan dia..
Bukan TV dulu tak ada..ada..adeh panjang cerita..
Senang cerita, TV tu ada kat rumah mak dan tak pulak sampai hati nak ambil semula bila masuk rumah baru..
Lepas tu pulak, budget dah banyak nauuu lari bila masuk rumah baru.
So, mengenangkan bukan pun tinggal kat sini..TV tu not a main point kena ada..
Tapi bila sesekali balik, boring jugak. umah sunyi. haih..
Anak pun asyik panas pungkok je ajak balik..
Eh dah meleret aku nak bercerita..tadi nak cerita pasal ruang tamu kan..

Ok, berbalik pada tv dan astro.
Bila dah install dan dah ada TV, ini bermakna, wayar2 tun tak dapat di surukkan lagi.
Puas la memikirkan cara terbaik untuk tidak sakit mata..
Dah tebuk belakang wall tu, so kemas la sikit..
Masalah berikutnya adalah cabinet  yang within your-baby reach. HAHA

Ko tengok..selamba je kan dia panjat dan berdiri gitu.
Lupakan la nak cantik ke ape..decoder tu pun, actually bahaya biar gitu..
Tapi no choice sebab cabinet kitorang bukan boleh suruk decoder and remotely from outside.
Kena jugak letak letas atas cabinet..
Tapi ko tengok..tak senonoh rupanya kan?
Pastu, kosong..kosong..kosong..

Any idea?
Aku ingat nak letak bunga, tapi ko paham2 je la..
sedangkan gitu pun si umar dah memanjat sesenang hati dia.
kalau ada pasu sebijik maunya..pang!!! jatuh berderai, seperti gugurnya air mata nanti..kauuuuu..

tema setakat setahun ni belum lagi nak ubah..sebab kalau nak ubah..kena ubah langsir dan throw pillow.
adeh..tak terfikir lagi..so kekal turqoise+purple..
senangnya white furniture ni sebab tema boleh tukar2 ikut pada accessories..
contoh mcm aku cakap tadi la..langsir dan throw pillow..
cat pun sikit kat dinding yang aku letak DIY wall art tu..
itu pun rasa macam kalau nak tukar, kena revamp sekali dengan langsir semua..
cost cost..haha..

bawah ni adalah keadaan cabinet dan TV wall yang tiada apa2 lagi ( dulu)
sorry la, aku takde model TV ke cabinet ke ape..ada model anak2 je. HAHA
aku tak tau ape tujuan alas kaki tu letak situ. jangan tanya aku.
KEHKEH

apa tema warna tengah IN sekarang ek? kut-kut la ada budget terlebih untuk raya nanti..boleh la tempah langsir. ( monyet tutup mulut )

Updated:
Gambaran tema sekarang yang rasakan ingin ditukarkan ...err tengok bajet dulu

6 comments:

Nor Arinee Mat Saaud said...

I pon pernah susun bantal atas kerusi cmtu..husband tanya..nak duduk cmne? Terus i remove hehehe

Nana said...

memang.kita pun mcm seolah2 nak bg hint jgn duduk sgt kt kerusi putih tu. hihi

Asma said...

Cantiknya rumah, tak tukar pon takpe, sejuk mata memandang, mcm dlm magazine dah rupanya :)

Nana said...

Ishh jauh sgt nak dibandingkan umah dlm magazine. Jauh pgg dr api..ini angle je :)

Sahidatul Izma Mohd Yunus said...

klu painting sikit color hitam terus naik seri rumah tu,ekslusif gamaknya...

Nana said...

@izma: hitam memang out of my idea la for paiting. klau skit2 kt furniture tu boleh la. or else memang kena tukar tema putih kpd hitam. So memang tak kena..sebab roughly memang umah ni byk putih. terang jelas suci murni gitu.ahaks!