July 7, 2012

Kenapa sweet sangat ni?

Kenapa ni, kenape ni???
Sweet sangat la korang..
Tengok video pre-wedding (tapi dah nikah time ni) Irma dan Redza ni meleleh plak air hidung aiii huhuhu
best gila la diorg..
inilah yang org ckp, "Tuhan ganti kehilangan itu dengan sesuatu yg jauh lebih baik"
Alhamdulillah..
aku doakan diorg ni bahagia dunia akhirat, dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah..
http://youtu.be/FycR-58YmKg

July 5, 2012

My life saver

Yayy!!
My life saver is here already..*clap clap*
AHaaa..nak tau ape dia??

tu diaaaaaaaaa...
Combined Avent Steamer and Blender

wootttt wootttt..*happy gilerrrrrr*

punya la susah mencari (sape suruh cari ms anak dh nk masuk 6 bln)
tapi almaklum lah..brg agak costly. so of kos la berkira2 jugak nk beli.
tapi tup2 beli jugak..

tak sabarnya nk membuat homemade food for umar.
kesian dia, disebabkan blender ni takde since last sunday (alasan), tpaksa bagi dia instant cereal dulu (bad momma)
takpe umar, balik keje ni ummi blende carrot ye? ke nk apple? or nk sweet potato? hihihi..

nanti i post kt sini ye food si umar kenit tu......ngee

July 4, 2012

konon-konon

dengar ayat mcm dia pembersih sgt. realitinye, suh mandi pun susah. hahahah..
itu lah anak bujang aku yg sulong..
klau ajak mandi, mcm2 alasan diberi.
~nak main car kejap lah
~sejuk lah
~dh mandi lah
~man tak main kotor lah
..dan macam2 lagi..

TAPI..semalam ada insiden yg pd aku sgt lucu..

Uwan: "man, tolong buang pampers adik ni man" (adik dia poopoo)
Luqman: "taknak lah wan, nanti busuk tangan man" (alasan tu sbb dia malas dan jgk tgh sibuk main kete)

MUAHAHAHAHAHAHHA!!

mcm la dia poo2 bukan kita yg cebok..abis tgn kita tak busuk? konon bajet dia pembersih la tewww..hihi..
klau cebokkan dia pn, dia suke nk selamatkn kaki dia dr terkena najis sendiri. dengan cara bagaimana? PIJAK KAKI ATAS KAKI KITA BALIK!! boleh imagine? LOLLLLL

July 2, 2012

Lama gile seyy..

Lama gile aku tak jenguk even write new post kt blog aku ni.
nak kata aku busy..boleh la tahan busy woman (la sangat)
tapi nak kata aku tak rindu nk berbelog..memang tak rindu mana pun! kata busy kan? *wink*


daripada aku kt company lama, sampai aku dh tukar kerja baru, dah tu pulak si umar pn dh 6 bln..
dh start solid food pn (eh ape kene mengena??)..aku baru tibe2 tergerak hati nk menulis di sini..
hehehhee..


terlalu byk cerita yg aku nk kongsi sebenarnya..tapi tah la..aku x reti nk mulakan mcmana..
sbb pd aku, nk menulis perlukn masa dan mood..


cemana mommy2 lain yg anak 2-3 ada masa ek? confius neh..
ke aku yg x reti manage time? (memang pun!!!)


aku busy lah wehhhhhhhhhh!!
every weekend ade je bende nk kene buat ..tmbh2 umah kami dh siap..ade je lahhhh!!!


ah ni pun curi2 tulis kt opis..
arini dtg keje naik cab ( sbb somi pnjm kete, eh ke kete dia yg slama ni aku pinjam? ekekek)
so bertabah la aku utk 2-3 hari ni. ele kejap je pn nk kecoh kan?


ok la..nk balik la..ckp2 la utk permulaan hari ni ..(poyoo.)
esok2 lusa2 tah bila2 korg tgk la next entry aku bile. (mcm sethn 2 entry je haku ni hahahha)