June 15, 2010

rindunye...

lamanye tak update belog ni. berabuk sey..
luqman pn dh masuk 10 bln kemarin. mcm2 dh dia pndi. skang ni wpn cuti sekolah tp mcm mls je nk update personal blog ni. eheheh..more to update on my business. boleh? hihihii..
ok mls nk tulis pnjg2, just to update progress of luqman..


at age of 10 months..
- luqman lebih vocal call me UMMI. hihihi, daddy mintak maaf la ye.. ;p
- luqman no longer sleep in swing. kagum kan? eventho i know swing x bgs sbb bahaya ( yes, i lost count how many times dia jatuh buai dulu ;p) dgn kelasakan melampau dia, tp tah cemana tah, automatically, since i moved in to rumah di seremban ni, w/o swing bring over here, dia tido atas tilam dgn syarat switch off lamp, dia golek sana golek sini, lelap sini. siang pn cmtu. tp mmg tido dlm bilik je la to ensure dia behave. klau kt luar mana dpt kan? abis dia redah. tido buai cuma dirumah mak sbb nk pakse dia tido kot, sng nk buat keje. hehehe..
- luqman still BF but not fully. lebih kurg 1 day once dia akan consume formula or cuti skolah ni, twice a week kot cmtu la lebih kurg. tp ade gak time keje, mak bg dia ebm je..if ade stock,my mom will give the priority to bm. rugi kate nye! good mom..
- luqman merangkak dgn expert since 8 months kot?
- luqman boleh climb sofa or paras2 kaki yg dia smpi. meaning dia ade skill tu, cume kaki je x smpi. klau dia pnjt kita skit, mmg boleh lepas la..heheh..
- luqman mmg dh boleh duduk dgn sendirinya ms 8 bln lebih kot.
- luqman boleh paut dan berdiri dgn kuat ms 8 bln lg..
- luqman boleh berdiri lepas2 tgn in a few second siap tepuk amai2, hahahaha..bravo!! ohh since 9 months+
- luqman mmg tak suke walker, dia bising suh angkat nnt..
- luqman pndi main hide& seek.
- luqman dh ade gigi sbtg, a bit late..tp im ok with it. now it bcome 2 or 3..dh nmpk white mark dh,.heheh
- luqman pndi main tepuk amai2
- luqman waive his hnd in both hand. hahahaha lawak
- luqman pndi tiru aksi org.. like tgn letak kt mulut utk jdkan bunyi2 beralun tu, paham x? huhu..or main2 lidah kt gusi nk jdkn bunyi2 tu..huhu mcm2 la...a good progress as well, but must be careful!!
- luqman dh pn pndi turun dr sofa dgn sendiri. turun sendiri ni mcm, dia undur turun kaki dulu, then paut kt tebing sofa tu. itu klau kaki dia mmg smpi ikut ketinggian, shud b no problem. tp klau agak2 tmpt tu tinggi, hmm tergolek dog gak la..hehe
- luqman mmg dh lama cruise along the furniture since dia pndi merangkak, now more expert..


hmm ape lg ek?? lupe da..yg tau dia pndi sgt bergurau. tp smpikn org marah pn dia gelak. aduyaiii anak2!!