January 27, 2010

why i don't bother about certain peoples.
hmm..
they r just so sarcastic..
show-off..err i allergy to this kind of people..
seems they don't have their own life..
and i do not know what is she thinking..
show off+sarcastic = she-doesn't-know-what-she-wants-in-life

i'm not dying of them lah..
forget it..

u're telling me about sincerity..
eh heylo..if you are, u won't tell this and that lah..
and you also won't complaining..
don't be cry, you re the one who choosing to be there, then ready with all ur heart lah..
bcos of i'm one of them, that's why i cha-alif-but!

huh, what kind of people lah r u..
sometimes funny..
u're asking, but then u already got answer.
what's ur intention. i also don't know..
maybe you think 'you're the best'

haku pun pening lah ngan ko ni..

ko tanya, ko jawab lah sendiri.

kadang2 i prefered to be observer from distance..
kelakar with your badut funny action.
nak gelak tak sampai hati..
masuk bakul angkat sendiri.
pastu tak tahan, your justification selalu failed!

but as a friend, i still cover your water-face

wakakakkakakakka..

dah la, bosan!

..but what made me being like now, sebab org yg bodoh je layan org bodoh. u got what i mean???

satu kejutan

aku taknak komen penulisan aduka taruna ( blogger yg menghina sultan )..
tapi ape yg aku tau, tak sangka dia orang yang aku kenal.
malah suami aku pun kenal..
kenal bukan setakat kenal dari jauh..tp berkawan..
baru je minggu lepas beliau call husband utk menyampaikan 1 jemputan..

kenapa beliau jadi begitu ek..musykil aku..

aku harap kes beliau selesai dengan baik..

January 22, 2010

boring in the office..

lamanya tak update belog ni..
taktau nak update ape.
duk baca belog org je.
bohsan ar tatau nk buat ape ni.
masih di office, tunggu en suami fetch me sebab kt luar ujan sgt lebat..
tp skang dh nk pukul 7..
ape lah agaknye luqman buat skang..
dia tu kalau time2 nk maghrib la dia ngamok nk tido.
tp skang dh pesan kt mak spy jgn bg dia tido wpn dia ngamok ( tp kdg2 tpkse gak) sbb nanti dia berjaga smpi lewat..
hmm tapi lepas ni lebih byk masa bersama luqman. kenapa? eheheh..
hanya mereka dan keluarga mereka yang tahu..
aku harap keputusan aku ini mampu membawa sebuah perubahan.
ape yang aku tau, MY FAMILY IS MY LIFE..

i'm gonna miss this and that..

i'm sure, something is waiting for me..

January 13, 2010

milestones of my 5-months-young baby :)

phewwwiittt! ( kate luqman pada aweks yg membaca entry ini )

- sudah pandai meniarap walaupun agak lambat ( reminder to myself : he's an individual )
- sudah pandai isap ibu jari kaki ( count gak la kn )
- sudah pandai sebut daa-deyyy, ka-kaaa walaupun kurang jelas ( ummi je belum lg..sobbing )
- main buble tanpa henti sehingga naik botak kepala kuuuu ..huhu
- loves to play peek-a-boo!
- grasp things infront him
- hold toys ( handphone leh kira toys gak ke? ) in 2-4 second
- bringing any objects to his mouth
- push down his legs when his feet are placed on a firm surface
- laughing and smilling all the time
- still fully breastfeed
- jelir lidah ( kira gak la kn? )
- tidur dalam gelap ( sebab dulu switch on lamp )
- tidur tutup muka dengan his stinky-pillow :)
- tak suke diselimut. jika diselimut ( share with me ), dia akan angkat kaki dia ( dgn mata pejam ) untuk keluarkan kaki dia dr selimut tu. haihhh nak marah, tapi comel. heheh



saya sangat bersyukur kerana anak bujang saya membesar dengan sihat dan cerdas. semua ini kurniaan Tuhan yang tidak terhingga nilainya. Alhamdulillah. i can't ask for more! semoga dia terus membesar dengan sihat, cerdas, bijak dan soleh. amin.TERIMA KASIH ALLAH.

January 12, 2010

now you see..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


now you don't..


comelnesss..tak salahkan puji anak sendiri?

wooppssss...







ape luqman buat ni sayang?????????????? umi tak ready lagi laaaaaaaaaa
at least not now ok? ( leh caya ke?? )
ah karut!




January 7, 2010

aku tak tau ape korang rasa

kalau korang jadi aku..

last weekend was my son cukur jambul..
majlis yang simple tapi bermakna..

was served by lauk kampung gotong royong..
also with dadih made by my relative..

aku terharu with the berendoi song. sangat lah mendayu2, tapi luqman dengan selamba tido siap tutup telinga dengan bantal. hahahaha bertuah nye budak.

instead of happy of everything that we've planned/unplanned has been finally done, there's something that i really really MAD!

someone tried to feed my baby with DADIH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

huh, menDIDIH ni!

you know dadih? tipu la kalau tak tau, kecuali korang tu bukan org malaysia ;p dadih memang sedap sebab dia ada mcm2 perisa, manis dan sejuk. nyummm nyumm..ahh forget it!

do you think that i'm crazy bcoz of disagree with her action or she's the one who crazy bcos feeded my 4-old-months-baby with sweet-cold-dadih??????????????

*tarik nafas nana*calm down*

kenapa susah sangat ek manusia-manusia ni??

susah sangat ke nak respect my own principe?

ye, aku berterima kasih sebab dia sponsor dadih tu. tapi, tak perlu la buat mcmtu kt baby aku.

itu anak aku, aku tau la ape yg perlu aku bagi dan tak bagi.

itu nasib baik ada org yg bagitau aku on d same time infront of her & me! so i was able to shout to stop her doing that. BUT unfortunately, eventhough i've stopped her, dia boleh buat tak dgr dan terus suapkan?? tak paham bahasa ke or pekak or..*istighfar nana*

dah la, baik aku stop menulis skang. kang lg byk darah aku naik, lagi byk bad-words yg kuar kang. pastu lg berkedut muka aku kang.

lucky my good boy mcm tak reti nak makan, he was like make a ee-ape-bende-sejuk-dan-manis-ni-face.=D

that's it!

January 5, 2010

his first baju melayu!

kemain susah la nak cari baju melayu si kenit ni. size paling kecik is size 18, which is suit for 1 y.o baby. betol ke? tatau..
so aku beli aje lah..suar confirm2 lah labuh kan. tp mak cakap tak payah alter, pakaikan je ngan suar dia yang lain..

so ni lah hasilnye..
baju kira so-so la..not toooo BIG and not too small. ( tp nk masuk/kuarkn tgn ssh gak..)
org buat lawak, dia duk sengeh2..peramah tak tentu arah luq ni..huhuhu
tengok tu. sengeh memanjang je...


agak2, luq ikut muka sape ek????????? huhuhu

January 2, 2010

new baby? and its a pink?

yes, i deserved oneeeeeeeeeeee after waited for 2 years ;)

































yes, my company should give 700 for handphone subsidy for every 2 years. i already 2 years with my 'beloved' company, and the time 'should' come..but unfortunately, having some special situation & condition, i'm not allow to do so..*sobbing*

anyway, despite not getting 'that' money, haku tetap nak beli handphone baru. weeeee..tak kisah la org lain dpt iphone ke, public phone ke, BB ke.. yang ni pun jadi lahh..janji haku sukee..hiks (ayat pujuk hati ke??) hehehe..