November 30, 2010

rancang percutian anda

bestkan cuti? sapa tak suka cuti wei.. meh habaq mai.
tp lagi best kalau time cuti tu duit berkepuk2 bagai..
pastu dapat lak pegi holiday kt obersi sana tu. soping je sesuka hati tanpa tgk baki duit. hahaha..ade ke?
bunyi mcm best, mungkin sebab kita tak pernah rasai macamtu.
nak berbelanja, mesti ada kira2. betol tak? lain la kau anak sultan brunei. hehehe..blanja la secara infiniti. huhu..
cakap pasal cuti n holiday..skang aku tgh bercuti sebulan lebih. wahh korang jeles tak? ala ape korang nak jeles. aku cuti pun bukan duit berkepuk2. tp aku sukeeee...walaupun tak berkepuk, tapi hati aku senang. eh senang ke duit tak banyak? tipu ah..ade la pikir how to earn more money. tp takpe, rezki ada di mana2. janji berusaha lebih! sapa nak bagi ko duit melayang2 dlm post box tu. usaha la skit mek.
so cuti sebulan lebih ni ikutkan hati memang la nk bercuti bawak anak. walaupun dia tu ape je tahu.
mak dia je yg lebih2 benor ;p ah tak kira la kan. dulu nak bercuti berdua je. mmg la romantik. tp bile ade anak, bercuti lagi best! rase cam sume sebab nak mengembirakan dia. pastu plak kita mcm arrange mcm2 aktiviti utk anak. pastu kita combine la dgn family2 lain. syokkkkkk..!
tp aku ni percutian dlm mesia je lah. janji bercuti! tukar persekitaran, dok? hehe mcm pujuk hati je. dpt peluang gi london ke, paris ke..lg lah syok..ohhhh berangan nye..eh tak salahkan? ade aku kisah? huhu
ok dlm bercuti, ada kerja. cemana tu?
aku mungkin tak pernah bgtau korang. tp ni nk bgtau ni. dlm bekerja, aku buat side bisnes. alhamdulillah takde la masyuk bebenor. tp ade la duit poket buat beli menan luqman. aku buat freelance mekap kan org. org kawin ke org tunang ke, dinner ke. korang nak tak? ngeh2..dh sthn dh skill aku ni. alhamdulillah makin menjadi la..meh lawat blog mekap aku @ http://beautyofbridals.blogspot.com ha mana la tau korg nak hire aku jugak. nape la aku x inform korg awal2 ek? malu? ke ape? hehehe..bkn ape, aku nk kumpul pengalaman dulu. tp skang boleh la org percaya skit kot kt aku.
so berbalik pd bercuti smbil bekerja..aku buat bende mekap2 ni dh tentu weekend je. tmbh2 lak cuti skolah ni. alhamdulillah ade la jugak job. so slalu aku akan hangkut anak n laki aku kemana aku pegi especially mekap di luar seremban la.
so dipendekkan cerita, first week cuti aritu, aku dh bwk anak n laki aku tido kt hotel di KL.
ok hotel cikai je. kt de palma ampang tu. ape nak buat. ctu betol2 dkt ngn umah client aku. less than 5 mins dh smpi (w/o jammed la). so sng aku nk ulang alik. aku plan tido ctu 3hari 2mlm sbb aku kena mekap client dr ptg & mlm jumaat smpi la ahad. takkan la aku nk ulang alik kot? so worth it.
tmbhan pulak dlm ms 3 hari tu, ade gak aku mekap kt puncak perdana & otw back home, aku mekap kt beranang.
so bermalam la kami anak beranak kt hotel tu. syok jugak. since aku dh bermalam kt ctu, tak perlu susahkan sedara mara ke nk tmpg tido ke ape. kami pn bebas ke mana2 tgh mlm cari nasik lemak rempah sedap kt wangsa maju.
ok sejak dh duk seremban, memang la slalu gi KL balik ari je. so bile la aktiviti mlm hari mencuba mknan femes ni nk berlaku spt kami duk berdua2 kt Kl dulu. hehee..so time2 cmni la kan?
ingat nak stay la kt cititel ke. tp tu la, dh la 1 mlm mahal gak peak time cmtu. n plus jauh nk ke umah client. nsb baik buat tindakan bijak. mmg elok cr hotel dkt2 ctu. kena lak aku mekap lama..cust lak mntk tlg dtg balik. anak plak nk gak rehat2 baring2. so let them rest in hotel je. biar aku sorg je gi umah client.
klau kes balik hari slalu je luqman n daddy dia tggu dlm kete berjam2. duduk la dlm umah kotak tu paling2 2 jam. heheh sian demo. so sesekali kene la reward diorg kan?
so next trip, iaitu minggu depan. kami pun plan nak bercuti. tp kali ni ke JB, then ke US Spore. ok ni bukan aku ade mekap kt sana ke ape eh. tp ni mmg plan family aku. so aku pn join je la ke sana alang2 ade cuti. suke la luqman kan. dh ade passport. huhu muke sikit nye inosen, mcm bdk jah 1 je. mcm x caya anak aku dh besar!
ok itu kes bercuti jalan je, kira takde la stay hotel ke ape. stay kt umah abg aku kt tmn U je. ;p
ape yg aku tgh plan ni ( nk booking cpt klau boleh), cuti2 kt port dickson. ala mesti korang cebik bibir kan. aku tak kisah pun ape korg nk ckp. tp aku mmg looking fwd cuti2 jln bwk ank, tido hotel, main pool ni. agak2 klau aku keje tmpt lama dulu, nk amik cuti mesti 100x pk kan. huhu
so kali ni nk pegi PD sbb ade keje gak. alang2 menyeluk pekasam lah..
alkisah, dr sblm cuti lg, pkck husband yg family man type ( ank 5, yg sulong f5) slalu tnya kitorg. cuti pi mana? dia ni mmg suke la cuti2 or family day or family gathering ni. x kira la kt kg ke ape. tp sume dia nye kepala. dia mmg suke. syg anak gile babas pnya. klau aritu, barbeque kt kg, sume dia arrange. meriam buluh ke, mercun papan ke. sume arrangement dia la. mmg meriah masa hari raya aritu. so dlm plan, cuti sekolah dia tnya nak kemana. so boleh gak join together gather. heh!
since 25-26 aku ade job kt PD. aku terlintas nk check in kt sana je. ala bukan jauh pn PD ke seremban. tp alkisah aku mekap client tghari sabtu n mlm tu ade berinai. esok pagi tu mekap sanding. tak ke badut aku nk ulang alik seremban-PD-seremban-PD-seremban-PD-seremban. haa berapa byk PD sban tu? poie nye 2 hari je. so mana berbaloi? baik aku rehatkn minda kt hotel kt PD tu smbil main pool, pastu mlm buat barbeque. hehe..stand barbeque dh ade dh. ngeh3..( yg ni laki aku beli konon2 nk buat barbeque utk bday aku. tp kt umah je.hahaha kesian!)
so korang rasa mcmane? ok tak idea aku yg sengal ni. tido kt chalet ke. suh la depa sume checkin. sementara depa bersuka ria. aku pi la mekap. pastu balik join la aktiviti diorg. dh jimat byk dh. at least terisi gak masa, masuk gak duit ..hahahah..itu yg penting!
mane chalet/rooms/apartment yg berbaloi-baloi utk percutian kami kali ini?

ok nnt aku sambung post mengikut accomodation yg aku jumpa di en google utk ke PD kali ini :)

No comments: