December 10, 2010

H.A.P.P.Y


very high recommended!
go n enjoy yourself..confirm tak puas..
i wish i can go 1 more time to universal studios singapore..
perhaps to another universal studios :)

December 2, 2010

my very first video!

ok bukan la video sgt pun..
tp cukup la sekadar tatapan aku di masa hadapan...
its really really made my heart touched. huhu
layan kan aje lah..

November 30, 2010

rancang percutian anda

bestkan cuti? sapa tak suka cuti wei.. meh habaq mai.
tp lagi best kalau time cuti tu duit berkepuk2 bagai..
pastu dapat lak pegi holiday kt obersi sana tu. soping je sesuka hati tanpa tgk baki duit. hahaha..ade ke?
bunyi mcm best, mungkin sebab kita tak pernah rasai macamtu.
nak berbelanja, mesti ada kira2. betol tak? lain la kau anak sultan brunei. hehehe..blanja la secara infiniti. huhu..
cakap pasal cuti n holiday..skang aku tgh bercuti sebulan lebih. wahh korang jeles tak? ala ape korang nak jeles. aku cuti pun bukan duit berkepuk2. tp aku sukeeee...walaupun tak berkepuk, tapi hati aku senang. eh senang ke duit tak banyak? tipu ah..ade la pikir how to earn more money. tp takpe, rezki ada di mana2. janji berusaha lebih! sapa nak bagi ko duit melayang2 dlm post box tu. usaha la skit mek.
so cuti sebulan lebih ni ikutkan hati memang la nk bercuti bawak anak. walaupun dia tu ape je tahu.
mak dia je yg lebih2 benor ;p ah tak kira la kan. dulu nak bercuti berdua je. mmg la romantik. tp bile ade anak, bercuti lagi best! rase cam sume sebab nak mengembirakan dia. pastu plak kita mcm arrange mcm2 aktiviti utk anak. pastu kita combine la dgn family2 lain. syokkkkkk..!
tp aku ni percutian dlm mesia je lah. janji bercuti! tukar persekitaran, dok? hehe mcm pujuk hati je. dpt peluang gi london ke, paris ke..lg lah syok..ohhhh berangan nye..eh tak salahkan? ade aku kisah? huhu
ok dlm bercuti, ada kerja. cemana tu?
aku mungkin tak pernah bgtau korang. tp ni nk bgtau ni. dlm bekerja, aku buat side bisnes. alhamdulillah takde la masyuk bebenor. tp ade la duit poket buat beli menan luqman. aku buat freelance mekap kan org. org kawin ke org tunang ke, dinner ke. korang nak tak? ngeh2..dh sthn dh skill aku ni. alhamdulillah makin menjadi la..meh lawat blog mekap aku @ http://beautyofbridals.blogspot.com ha mana la tau korg nak hire aku jugak. nape la aku x inform korg awal2 ek? malu? ke ape? hehehe..bkn ape, aku nk kumpul pengalaman dulu. tp skang boleh la org percaya skit kot kt aku.
so berbalik pd bercuti smbil bekerja..aku buat bende mekap2 ni dh tentu weekend je. tmbh2 lak cuti skolah ni. alhamdulillah ade la jugak job. so slalu aku akan hangkut anak n laki aku kemana aku pegi especially mekap di luar seremban la.
so dipendekkan cerita, first week cuti aritu, aku dh bwk anak n laki aku tido kt hotel di KL.
ok hotel cikai je. kt de palma ampang tu. ape nak buat. ctu betol2 dkt ngn umah client aku. less than 5 mins dh smpi (w/o jammed la). so sng aku nk ulang alik. aku plan tido ctu 3hari 2mlm sbb aku kena mekap client dr ptg & mlm jumaat smpi la ahad. takkan la aku nk ulang alik kot? so worth it.
tmbhan pulak dlm ms 3 hari tu, ade gak aku mekap kt puncak perdana & otw back home, aku mekap kt beranang.
so bermalam la kami anak beranak kt hotel tu. syok jugak. since aku dh bermalam kt ctu, tak perlu susahkan sedara mara ke nk tmpg tido ke ape. kami pn bebas ke mana2 tgh mlm cari nasik lemak rempah sedap kt wangsa maju.
ok sejak dh duk seremban, memang la slalu gi KL balik ari je. so bile la aktiviti mlm hari mencuba mknan femes ni nk berlaku spt kami duk berdua2 kt Kl dulu. hehee..so time2 cmni la kan?
ingat nak stay la kt cititel ke. tp tu la, dh la 1 mlm mahal gak peak time cmtu. n plus jauh nk ke umah client. nsb baik buat tindakan bijak. mmg elok cr hotel dkt2 ctu. kena lak aku mekap lama..cust lak mntk tlg dtg balik. anak plak nk gak rehat2 baring2. so let them rest in hotel je. biar aku sorg je gi umah client.
klau kes balik hari slalu je luqman n daddy dia tggu dlm kete berjam2. duduk la dlm umah kotak tu paling2 2 jam. heheh sian demo. so sesekali kene la reward diorg kan?
so next trip, iaitu minggu depan. kami pun plan nak bercuti. tp kali ni ke JB, then ke US Spore. ok ni bukan aku ade mekap kt sana ke ape eh. tp ni mmg plan family aku. so aku pn join je la ke sana alang2 ade cuti. suke la luqman kan. dh ade passport. huhu muke sikit nye inosen, mcm bdk jah 1 je. mcm x caya anak aku dh besar!
ok itu kes bercuti jalan je, kira takde la stay hotel ke ape. stay kt umah abg aku kt tmn U je. ;p
ape yg aku tgh plan ni ( nk booking cpt klau boleh), cuti2 kt port dickson. ala mesti korang cebik bibir kan. aku tak kisah pun ape korg nk ckp. tp aku mmg looking fwd cuti2 jln bwk ank, tido hotel, main pool ni. agak2 klau aku keje tmpt lama dulu, nk amik cuti mesti 100x pk kan. huhu
so kali ni nk pegi PD sbb ade keje gak. alang2 menyeluk pekasam lah..
alkisah, dr sblm cuti lg, pkck husband yg family man type ( ank 5, yg sulong f5) slalu tnya kitorg. cuti pi mana? dia ni mmg suke la cuti2 or family day or family gathering ni. x kira la kt kg ke ape. tp sume dia nye kepala. dia mmg suke. syg anak gile babas pnya. klau aritu, barbeque kt kg, sume dia arrange. meriam buluh ke, mercun papan ke. sume arrangement dia la. mmg meriah masa hari raya aritu. so dlm plan, cuti sekolah dia tnya nak kemana. so boleh gak join together gather. heh!
since 25-26 aku ade job kt PD. aku terlintas nk check in kt sana je. ala bukan jauh pn PD ke seremban. tp alkisah aku mekap client tghari sabtu n mlm tu ade berinai. esok pagi tu mekap sanding. tak ke badut aku nk ulang alik seremban-PD-seremban-PD-seremban-PD-seremban. haa berapa byk PD sban tu? poie nye 2 hari je. so mana berbaloi? baik aku rehatkn minda kt hotel kt PD tu smbil main pool, pastu mlm buat barbeque. hehe..stand barbeque dh ade dh. ngeh3..( yg ni laki aku beli konon2 nk buat barbeque utk bday aku. tp kt umah je.hahaha kesian!)
so korang rasa mcmane? ok tak idea aku yg sengal ni. tido kt chalet ke. suh la depa sume checkin. sementara depa bersuka ria. aku pi la mekap. pastu balik join la aktiviti diorg. dh jimat byk dh. at least terisi gak masa, masuk gak duit ..hahahah..itu yg penting!
mane chalet/rooms/apartment yg berbaloi-baloi utk percutian kami kali ini?

ok nnt aku sambung post mengikut accomodation yg aku jumpa di en google utk ke PD kali ini :)

November 29, 2010

kekejaman manusia mengalahkan binatang

title memang emo..
tp emo bukan sebarang emo ok..
aku baru je lepas tgk video klip pasal budak didera masa mandi dlm bilik air tu.
sumpah menitik air mata aku tgk.
terus terbayang2 luqman dimata kepala aku sendiri.
oh ni la video yg bob ckp tu.
menyesal pulak aku tgk.
bangang punya manusia.
klau korang tak tau or tak penah tgk, korg try la cari kt utube, mungkin ade kot.
serious, korang pasti sedih bile tgk (if u're human la)..
aku tak sangka wujudnya manusia kejam mcmtu.
kenapa aku ckp kejam?
sbb, budak tu dh la kecik lg, tgk gaya bsr anak aku je. sthn lebih.
pastu dimandikan dlm keadaan meniarap, mak dia pijak..eh mak ke maid aku tak pasti. kaki di letakkn di blkg bdn spy bdk tu tak lari ms mandi. ye lah budak kan. sejuk ke ape, mmg la dia nk lari je. anak aku pun cmtu. tp tolong la jangan jd binatang bhai..
dah tu ko tau nak senang je. mandi main simbah je kt muka budak tu. dengan rentap rmbt dia smbil simbah berkali kali. tercungap2 la budak tu bile kena air mcm tu..
serious masih terbayang2 aku dgn clip video sial tu. opss sorry. aku betol2 emo mlm ni.
terus aku cium luqman yg tgh lena tido sblh aku ni.
tak tergamak aku lakukan macam tu pd luqman. jauh sekali.
semua orang sayangkn dia.
malah mak aku sampai skang akan mandikan dia dgn air suam. serious.
aku je malas layan. air sejuk sudah. basuh la slow2 dari kaki kan. hehehe ..kejam ke aku? ;p
ape2 pun, aku doakan manusia bangsat yang kejam tu akan mendapat balasan setimpalnya.
Ya Allah, ko selamatkan lah anak kecil itu dr kekejaman manusia yg berada disekelilingnya.
sesungguhnya kehidupan ni penuh dengan warna warni. apa yang tak terjangkau dek akal kdg2 tu benar2 berlaku diluar sana. nauzubillah..
alhamdulillah luqman menjadi kesayangan semua..di jaga penuh kasih sayang, ditatang bagai minyak yang penuh. sampaikan mak aku duk pesan jgn bg luqman adik lg ( indirectly la..hehehe)..hahaha adoi..

look at these cheeky faces. ni sume berkat kasih sayang dari semua orang. anakku sangat manja, aktif dan juga ceria sokmo!yayyy..

ok la, ekceli byk dh update. gmbr ade, mls nk type je. psl luqman gi funfair etc..haha ok till then

October 4, 2010

Birthday party & Open House





Event : Open House & Luqman's 1st Birthday Celebration ( belated )
Date : 2nd Oct 2010
Venue : Home Sweet Home, Tmn Bdr Snwg
Theme : Red & Black ( McQueen Disney Car )


Malas nak cerita panjang2. Ini hanya lah sebahagian gmbr yang di ambil masa open house hari tu sekali dengan birthday party luqman. alhamdulillah semuanya selesai dengan baik.

September 29, 2010

6.13 a.m


tengok skang pukul berapa? online? aku online dari kul 4.30 a.m td. tibe2 tak boleh tido selepas terjaga dari lena. ohh lepas luqman BF td..dlm kul 4 gitu la kot..

so aku terus bangkit, keluar dari bilik and tutup pintu. senang nak beroperasi kt luar bilik. kang dia jaga kang.
so aku jengah dapur..ade few glasses tak dibasuh. heh! ok buat tu dulu..
pastu pikir nak buat ape. ok capai penyapu, sapu dulu.
then ambik mop, mop pulak ( a right time to do it!)
then on wifi, ONLINE!
one hour late, dengar suara luqman nangis, masuk bilik, BF dia smpi dia tido balik. and tukar diaper..
pastu keluar balik, iron baju pulak. for both..biasa la, bab iron meng'iron' memang suka last minit haku ni.
dah sudah..apa lagi ek?
pastu baca magazine and sambung online.heheh..tak ngantuk lgsg. tp kalau sambung sure terlajak!
ok now nak mandi, get ready to school..tadaaaa...

September 23, 2010

luqman tido..

so ummi dia pn buang masa lah..ok ok jgn slh faham. dah lama aku tak buat kerja2 cmni. sejak2 dh pindah ke seremban ni. life aku mcm 360 deg berubah..pagi pergi keje, tghari singgah balik umah mak. lepak umah mak smpi ptg, dh ptg baru balik umah kitorg. internet pun aritu ada, lepas tu terminated sbb kononnya nk pakai streamyx. tp tangguh punya tangguh, la ni baru dpt streamyx. laju leh tahan, compare to berukband m**** tu..huh menci tol! ni dh la 24hours..padan muke ko beruk!
so bile dh ade line kt rumah, syok la skit nk balik umah. xde la boring. ok fyi, aku ni mmg kureng bab tv. so klau tv ade pun mcm segan idop mati tak mau je klau yg nk tolong tekankan. tunggu laki aku balik ler baru tolong on kan. ehehe..tah la, mmg aku kureng bab tv. tgk tu tgk lah, tp entah, boleh idop la tanpa tv. eheh..
so skang bile balik awal ke rumah. laki ku kerja, anak lak tido. first mesti ler aku amik kesempatan kemas rumah dulu. ala kemas rumah ni kemas ape je, paling busuk sapu lantai dan mop, pastu kemas dapur kut2 ada lebihan pinggan tak dibasuh. tapi nmpknye arini clear. laki aku rajin kot mlm td. ms aku dh tido, dia tlg clearkan apa yang dia last mkn. so kire sng skit keje aku la ni..aku just menyapu, mop, dan basuh baju..ok bab basuh baju, tentu la mesin yang basuhkan, kan? ehehehe...bab mop mengemop ni, aku mmg feveret. klau buleh ari2 nk mop. tp la ni kene plan wktu mop, kalau x masa luqman tido, mesti kene mop ms daddy dia ade. aku dah kena last week, time aku mop dia dtg.masa tu daddy dia duk ralit tgk tv. skali dia mai, aku ckp suh amik dia. tp daddy dia just pggl je. of cos la budak tu buat dek je. skali jln, terus terlentang. tak sempat buat ape dah..kuar bola kt blkg kepala..haihhh anak anak..ckp sekali bukan mau dgr. hihihi..so iktibar dr situ, husband aku ckp, buat keje tu time anak takde. tp paham2 je la, limited sungguh ms yang aku ada. so far mmg kene dia tggu dia tido. tak siang, malam..tak pun aku terlajak tak mop smpi 2 hari. alamatnya jalan berjingkit ler dlm rumah..melekit!
tp aku ada hobi baru. berkebun. wakakkak..ok jgn gelak. bukan berkebun mende, stakat tanam2 bunga idop segan mati tak mahu untuk tanah sekangkang kera tu..buleh la buat penyedap mata memandang..aku tanam la 2-3 jenis bunga. pastu cabut2 la skit rumput slalu..aritu sakit tgn duk cabut semalu. sbb nk cabut kene smpi ke akar. ok keje2 gini kene tunggu laki aku balik. spy dia leh monitor si kecik. kira aku buat keje kt luar, laki aku main2 ler ngan luqman kt dlm umah. dan slalunye kesempatan yang ada untuk aku siram pokok or cucuk tanam skit adalah maghrib ke atas....haaa ms tu klau jiran nmpk kira malu gak ler..ehehe..wiken ade gak aku buat skit2 bile redup petang tu. tp paham2 je la, ms wiken tu la kecoh nk ajak keluar la..bilenye la ms aku nk bercucuk tanam ( bercucuk sgt lah haiiii!)..skang ni aku jd peminat lanskap..sibaik la umah sewa. klau umah sendiri, syok gak kan? takpe lah, umah sewa pn kena gak jg penampilan..supaya takde lah nmpk cam rumah tinggal.. eh apa aku melalut ni..
entry ni sekadar nk nyotnyet sementara baju aku siap basuh dan luqman pn masih lena. ms mop td aku tpkse tutup pintu bilik sbb sementara lantai nk kering kang buat sikecik kuar, naya je..dia tu menonong je klau tgk org takde tido sblh dia..
aikk tibe2 mak tepon..oohh dia risau aku duk berdua je ngn luqman kt rumah kot. ye lah slalu aku lepak smpi ptg kt umah dia. smpt lg mak pesan tu, "haa anak tido tu bwk2 la masak, buat keje ke ape.."..aku jwb.."sudah.."
heheheh kalau bab masak tu aku tak buat pn arini. sbb arini bajet nk mkn kt luar je. nk suh laki ku belanja. ehehe..malas nk masak. bahan pn takde. nk gi beli pn malas. senang cite MALAS la nak masak. ekekeke..
ok la..penat lak berceloteh. gmbr pn takde.nk buh gmbr ape? kebun mini aku? ahahahha..nnt la aku upload. bikin malu je kan. ehehehehhe..

teett teettt..haaa baju aku pn habis dah di basuh. buhbyeeeeeeeeeee...

updated! kebun mini yg ala2 idop segan mati tak mau..hihi

 pokok ati2 yg minum air byk, kalau tak dia layu. huhu

pokok yg memerlukan keredupan..

September 21, 2010

anak awak suka tak..?

anak awak suka tak menjerit?
anak saya suka main jerit2, even tak sabar org lambat suap dia makan pn dia jerit!

anak awak suka makan tak?
anak saya seorang yang 'good eater'..tolak batu kayu ubat..hahahaha

anak awak suka sepahkan baju yang dah dilipat tak?
anak saya pantang nampak baju yang dah kemas dilipat..dia mula la dtg buat2 tgk, pantang kita lepa, dia pun 'kirai'kan kekemasan..huhu

anak awak suka tarik table runner tak?
anak saya tak mcm anak org, behave je..huhu..anak saya nmpk je table runner tu terjurai, agak2 paras tangan dia nak capai, mula la dia tarik. sblm tarik tu mesti tengok kita dulu! kita dtg je cpt2 dia tarik..clever boy!

anak awak suka campak handphone tak?
anak saya suka campak handphone..campak tamo atas carpet or soft medium..mesti nak campak atas lantai supaya bunyi tu best skit..adoiii

anak awak suka gigit orang tak?
anak saya suka gigit klau dia geram kt orang tu. cth abg ipar saya dukung dia..dia nk turun tp tak dilepaskan..dia gigit bahu abg ipar saya smpi dia terjerit sbb terkejut. kakak saya pun dah kena smpi lebam..hahaha..saya ni toksah la cakap..ms breastfeed slalu je saya tekup muka dia if he bites! dia boleh gelakkan saya? dia ingat kita bergurau..huhu anak anak..

anak awak suka sepah2kan rumah?
anak saya? mesti orang dh tau jawapan..tp kenapa bila saya tanya anak org, behave ya amat...tak usik pun pasu2 bunga mak dia..bertuah anak saya..ehehe

anak awak suka main rubber band?
anak saya akan leka kalau jumpa bende ni..dia siap meniarap duk main getah ni..ape yang syok sgt tah..

anak awak suka tak dengan ais?
hmmm kalau la luqman nangis, bagi ais, senyap sengih2 terus..taktik taktik..

apa lagi yang anak awak suka tapi anak saya tak suka ek??

tapi bertuahnya ada anak ni kan? sebab dia la penawar hati...
nnt kalau ingat boleh la tambah lagi..

September 1, 2010

Pre-raya gathering with family members

Alhamdulillah di atas kurnia-Nya..kami sekeluarga dpt berkumpul utk berbuka puasa bersama..
Walaupun ia sekadar buka puasa yang simple, but its really meaningful to ourselves..
boleh dikatakan semuanya ada except 3 of our anak buah ( nieces & nephew ) and my sister ( & her husband)..those who not coming really had their own reasons ( understand )..
really sorry to my sister who cannot make it due to her condition . she had miscarriaged for the 3rd time ( discovered on the day itself) a day before..pity her. but since reservation has been made & paid, agenda tetap diteruskan..


So majlis berbuka puasa ni actually a last minute arrangement, in-charged by moi but fully sponsored by my brother ( thanks bro!)

food was Okay ( atleast with the price & place) and people really supportive.
all in all, everyone is enjoyed themselves!
so peeps, enjoy the piccas ya?




my mini family :)

1 Malaysia! hahaha family sporting..




candid..
  
si bobot ;p






again, us :)




cheeky boy!





my BIG family! :)
                                                                                                 

terima kasih pada semua kerana meluangkan masa walaupun pada hari ISNIN!

August 13, 2010

he's turning one today..

Terima kasih ALLAH..


...kerana menghadiahkan anak yang tidak ternilai harganya
...kerana mengurniakan kesihatan yang baik pada saya untuk terus membelai dan mengasihinya
...kerana menghadiahkan suami yang sangat menyayangi anak dan terus melindungi kami anak beranak
...kerana mengurniakan ibu dan ibu mertua yang sentiasa menyayangi kami
...kerana terus memberi kudrat yang baik kepada saya dan ibu2 saya untuk menjaga anak saya
...kerana sentiasa memelihara kesihatan anak bujang saya dari apa2 penyakit
...kerana mempermudahkan usaha saya dalam menempuh dugaan membesarkan anak saya
...kerana memberi peluang saya terus bernafas untuk memberi yang terbaik untuk anak saya
...kerana rezki yang dipinjam untuk disalurkan pada amanah Allah ini
...kerana menjadikan saya manusia terpilih memiliki anugerah yang berharga ini
...kerana menjadikan manusia yang lebih rasional dan bertanggungjawab dalam memikul tanggungjawab sbg seorg ibu
...kerana ANAK INI LAH NYAWA SAYA YANG DIPINJAMKAN ALLAH

hahahah..mini celebration during sahur :)

July 15, 2010

11 bulan yang lalu..

pejam celik pejam celik, luqman dah pun menghampiri zon toddler..huhu
rase sakit bersalin mcm belum pun hilang..tapi masa betul2 mencemburi kita, kan?
rasa macam nak rewind balik saat dulu. rindunye..
tp masakan boleh...yang pasti, masa tetap meninggalkan kita.
yang hanya tinggal adalah kenangan yang terus menjadi sejarah dalam lipatan hidup kita..
pengalaman yang cukup manis menjadi seorang isteri, ibu yang mengandung genap 9 bln dan juga ummi kepada seorang anak yang comel, manja serta keletah. alahai anak ummi..
belum sedetik pun tidurku tanpa dia setelah dia mengenal umminya..maksudnya memang lah dulu luqman pernah ditinggalkan tidur bersama neneknya. tapi..itu dulu..masa tu situasi betul2 tiada pilihan..
tapi kini tak lagi..tidur pasti bawah ketiak ummi..anak yg sgt manja..sejuk hati bile melihat keletah dia..
hmmm teringat kisah baru2 ni..ummi dan daddy pergi ke tampin untuk menyelesaikan urusan kerja sehingga lewat malam. luqman di tinggalkan sekejap dirumah mak. walaupun tahu dia penat tak cukup tidur, mak cakap luqman bermain sampai pukul 1 pagi...tanpa ada rasa penat. walhal waktu tidur terakhirnya pada hari tu ialah 1 tengahari! fuuhhh bayangkan, gigihnya dia menunggu kepulangan ummi dan daddy..tapi tidur jugak akhirnya, cuma selang beberapa minit sahaja sebelum kepulangan ummi dan daddy..
mungkin dia menunggu tapi tak tahu nak cakap.mujur dia tak meragam..sekadar bermain dan main dan main..disuruh tido sedikit pun dia tak mahu..alahai anak ummi..
hurmmm..bulan depan genap la luqman setahun..ape nak prepare ek??
perasaan tu excited, tp sedih..sebab kejap je dia akan menjadi 'anak bujang'..huhuu
birthday luqman jatuh pada bulan puasa..so cadang2nya nak buat party during hari raya, so skaligus la open hausss..hahahha..tp boleh ke ni? bab2 plan ni aku tak reti sgt..slalu je fail..harap2 menjadi la plan kali ni..aminn
nampak gaya blog ni dh bersarang menjadi tukun. klau nak update pun, more on luqman je..malas lahhh


few hours after delivery..


1st few months..

2 months++

3 months

6 months
9 months

9 months

10 months

10 months++

 as at 10months++ on 3rd July 2010 


tak ku sangka anakku makin membujang. :)))

June 15, 2010

rindunye...

lamanye tak update belog ni. berabuk sey..
luqman pn dh masuk 10 bln kemarin. mcm2 dh dia pndi. skang ni wpn cuti sekolah tp mcm mls je nk update personal blog ni. eheheh..more to update on my business. boleh? hihihii..
ok mls nk tulis pnjg2, just to update progress of luqman..


at age of 10 months..
- luqman lebih vocal call me UMMI. hihihi, daddy mintak maaf la ye.. ;p
- luqman no longer sleep in swing. kagum kan? eventho i know swing x bgs sbb bahaya ( yes, i lost count how many times dia jatuh buai dulu ;p) dgn kelasakan melampau dia, tp tah cemana tah, automatically, since i moved in to rumah di seremban ni, w/o swing bring over here, dia tido atas tilam dgn syarat switch off lamp, dia golek sana golek sini, lelap sini. siang pn cmtu. tp mmg tido dlm bilik je la to ensure dia behave. klau kt luar mana dpt kan? abis dia redah. tido buai cuma dirumah mak sbb nk pakse dia tido kot, sng nk buat keje. hehehe..
- luqman still BF but not fully. lebih kurg 1 day once dia akan consume formula or cuti skolah ni, twice a week kot cmtu la lebih kurg. tp ade gak time keje, mak bg dia ebm je..if ade stock,my mom will give the priority to bm. rugi kate nye! good mom..
- luqman merangkak dgn expert since 8 months kot?
- luqman boleh climb sofa or paras2 kaki yg dia smpi. meaning dia ade skill tu, cume kaki je x smpi. klau dia pnjt kita skit, mmg boleh lepas la..heheh..
- luqman mmg dh boleh duduk dgn sendirinya ms 8 bln lebih kot.
- luqman boleh paut dan berdiri dgn kuat ms 8 bln lg..
- luqman boleh berdiri lepas2 tgn in a few second siap tepuk amai2, hahahaha..bravo!! ohh since 9 months+
- luqman mmg tak suke walker, dia bising suh angkat nnt..
- luqman pndi main hide& seek.
- luqman dh ade gigi sbtg, a bit late..tp im ok with it. now it bcome 2 or 3..dh nmpk white mark dh,.heheh
- luqman pndi main tepuk amai2
- luqman waive his hnd in both hand. hahahaha lawak
- luqman pndi tiru aksi org.. like tgn letak kt mulut utk jdkan bunyi2 beralun tu, paham x? huhu..or main2 lidah kt gusi nk jdkn bunyi2 tu..huhu mcm2 la...a good progress as well, but must be careful!!
- luqman dh pn pndi turun dr sofa dgn sendiri. turun sendiri ni mcm, dia undur turun kaki dulu, then paut kt tebing sofa tu. itu klau kaki dia mmg smpi ikut ketinggian, shud b no problem. tp klau agak2 tmpt tu tinggi, hmm tergolek dog gak la..hehe
- luqman mmg dh lama cruise along the furniture since dia pndi merangkak, now more expert..


hmm ape lg ek?? lupe da..yg tau dia pndi sgt bergurau. tp smpikn org marah pn dia gelak. aduyaiii anak2!!

May 20, 2010

maafkan umi..

luqman masih anak umi..
umi tak bermaksud buat mcmtu..
luqman pn tau kan, umi slalu ada unexpected event or activities ..be it weekend or after school.


luqman pun dah bertambah besar, 9 months baby!! sgt lasak dan aktif, memerlukan pemakanan yang lebih..umi paham.


alhamdulillah umi bersyukur anak umi sihat..umi bahagia luqman membesar depan mata umi dan daddy..
tapi umi harap luqman paham..


selain dari aktiviti yang tak menentu, dengan keadaan yang merundum, umi juga ada hutang yang perlu dilangsaikan dengan Tuhan..umi ada 22 hari lagi perlu dilangsaikan..


kesan dari itu, umi semakin lemah dengan cabaran..blame me..blame d weak me.:((
luqman, walaupun susu yang luqman minum tu telah dicampuri, umi tetap akan pastikan luqman terus mendapat khasiat susu ibu. itu yang pasti..


harap luqman terus enak menikmatinya..jangan lah luqman sia2 kan usaha umi ni ye sayang..
ye, salah umi sebab perkenalkan susu lembu di saat usia luqman baru menjangkau 9 bln..tp alhamdulillah, cume sekali sehari or paling tidak 2x sehari jika keperluan luqman meningkat..


umi dh kekeringan stok..kdg2 ada meeting, so balik lambat..stok pun ngam2..kdg2 kena pergi buat job on weekend, balik pun tak menentu, so sedikit sebanyak menjejaskan segala usaha umi. umi pn perlu laksanakan hutang puasa yg sebulan lamanya..jadi harap luqman paham ke atas kesan produktiviti nya..


apa2 pun, umi doakan yang terbaik untuk luqman..
bukan lah maksud umi untuk memisahkan luqman dengan ur favorite ni..luqman stil leh berkepit ngan umi for the rest of the day kan, kan???
ok sayang..semoga membesar dengan sihat dan cergas ye..


walaupun umi gagal susukan luqman sepenuhnya sehingga 1 tahun, khasiatnya tetap luqman perolehi..




April 20, 2010

meh sini tgk ank bujang sy...






harap maklum..anak sy pn dah nak jd make-up artist jugak! hihihi