September 29, 2009

updated

lamanya tak pot-pet kt blog ni. betol2 takde ms. kdg2 ms tu ada, tp mcm terkejar2. takde mcm dulu2. well, tiring, yet enjoy being a new mom!

minggu lepas tamat sudah sesi berpantang ( berpantang la sgt )..yes, saya tidak mengikut pntg sgt. kurang penyabar! :P ahh lupakan..

so minggu ni we all saje nk cuba menguji keibubapaan kami ( ke'ummidaddy'an) dengan membawa pulang luqman ke kl utk cuba jaga bersama2. walaupun aku start keje 12 okt nanti. hehehe saje nk test power..

perghhh memang agak menguji kesabaran jugak! ye lah, mungkin bile berubah tempat baru, dia mula la tido x lena, itu x kena. mujur dia x meragam. cuma nk suh dia tido tu, kemain la susah haii..memang pe'el dia dh baik lama dh, tak berjaga malam mcm dulu yg sikit2 nangis. tp lately mcm susah dia nk tido..tido sure cm x lama. adehhh ..at least tangisan dia tu aku dh kenal lah sikit jenis2 nya :D

ape2pun, aku bersyukur punya suami yang sangat2 bertanggungjawab. walaupun dia tak sehebat mana pun memujuk baby menangis2 ( hahahaha ), tapi aku tgk, at least dia mencuba. memang dia agak sedikit kekok bila bab memegang baby. tapi ape yg aku suruh, selalu nya dia akan buat atau tolong, senang cite. bab tukar pampers je dia x leh buat lg. huhuhu..

paling takleh lupa bila luqman tak mau tido smpi kul 6 pagi. kami bergilir2 menjaga dia..kdg2 bila aku tertidur keletihan, dia tak cuba kejutkan aku. thanks for being supportive husband!

so sebelum pergi kerja, dia akan tlg aku mandikan baby n siapkan ape yg patut sebab aku masih kalut bab mandikan baby ni. hahahaha..kt rumah mak, selalu mak je buat, aku tlg pakaikan baju je. :P

ape2pun, we learn from time to time. at least dpt kerjasama dr husband dh cukup beruntung. cuma bila dia keje keesokkan harinya, tak smpi hati nk suh dia bgn tlg jg baby sekali. lgpn baby just ek ek je..klau meraung tu, sure dia bgn tlg sama2 tgk ape yg terjadi. syukur Alhamdulillah..

haaa pntg dh habis, tp bercakap psl shape lepas beranak ni..buat sakit hati je. huhuhu..perut tu toksah cite la. klau beranak normal leh gak buat sesuatu..so yg ni amik masa skit ler nk susut. i just got my pre-pregnancy weight right after bersalin, but not my target weight :P nak berdiet tak sampai hati demi baby..tunggu aje lah.

so this is latest me..

SELAMAT HARI RAYA SEMUA! JEMPUT DATANG KE RUMAH ( SEREMBAN / KL )
psst..kalau nak beraya di rumah kl bgtau lah dulu..takat kuih 3-4 jenis ade ler :P nak suh aku prepare pape..agak susah la skit beranak kecik ni ( alasan utk kurg cekap spt aku ;p)

September 6, 2009

Penyakit M menimpa

tatau kenapa dpt penyakit M.A.L.A.S lately..

mungkin sebab luqman dah ada kot? tah la, on9 bukan hari2 pun..tp time on9 malas nk hapdet..huhu

paling tak tahan, tak cukup tido..hadoiiii..bila luqman nak pandai beza siang dan malam ni sayang???? ummi tersengguk2 la layan awak bersahur lama sgt..huhuhu

tp kdg2 ade je time dia baik, bangun utk susu n tkr diapers, and then tido balik. tp ni kdg2 mata terkebil2 x mo tido. ajak kita main, klau dia duk senyap je takpe. mula2 duk senyap lah klau perut dah kenyang, buntut dah selesa..tp bila dah lama2 dia terkebil2, mula la dia resah gelisah. sah2 kita nak tido pun tak senang kan. sebab dah tau lepas tu dia akan mengeluarkan sound yang makcik ngan anak2 jiran sebelah tak perlu set alarm untuk bersahur. heheheheh..

my baby je ke gitu ek? anak org lain gitu tak? jaga memalam, ajak bergurau. bile dah boring nangis. dah tu pe je kita nak buat lg??? hahahahah

nasib baik ada mak, akak yang slalu take turn melayan bila haku dah x larat bukak mata dah..luv ya!