July 29, 2009

Geli mat, mat! mat! mat! mat!!!!

this vids really made my day!!! hahahahaha...geli mat, mat! mat! mat!!!!

LOL!

(view with speaker ON)

July 26, 2009

Al-fatihah..

buat bakat besar tanahair kita..Yasmin Ahmad atas pemergiannya malam tadi - 11.25pm

semoga rohnya dicucuri rahmat..

terkejut dengan berita itu (dari incik suami), aku lantas on9 (walaupun sudah tidur) dan mencari kesahihan info..

yep benar..ini bukan cerita palsu..baca

sekejap saja kan jika Tuhan mahu tarik nikmat dunia ni..dengan rebah sekelip mata. tup2 esok lusa (kdg2 tak tunggu esok lusa), kita dah pun tak bernafas lagi didunia ini. wahh betul2 menginsafkan :( insaf saje tak guna puan nana oiiii

ok la, back to surfing a lil bit then go to sleep babe ;0

* but i wonder, is she female? sorry silly question :-s

July 25, 2009

e.m.o

tibe2 rasa nak e.m.o.
boleh tak?

duk sorang2 klau nak emo takpe..takde la hubby byk tnya nnt.
tah la, sbb pregnancy hormone ke buat aku mudah..meleleh.

sebab?
hmm..kdg2 bersebab, kdg2 tak (kot?).

aku pun tak paham, kenapa buat mcmtu.
heran ke aku?
sekurang2nya, jgn ler buat terang2an..

purposes?

tak tau..betul2 tak paham..puas aku cari jwpn smpikan aku pun pelik. rasa nak cabut time tu gak!

mungkin nak aku paham sendiri kot..

dia sape sampai aku perlu terasa hati pun?

aku tau ada org tertentu read my blog, so malas la cerita.

July 21, 2009

kemungkinan itu ada

Yes, mungkin i'll go for labour about another 3 weeks. if not for normal ones, it might be thru tingkap. i have ready for it. cayork2..!! at least dapat tgk baby awal dr due kan, kan? hihihi ( this is the only situation that can makes me not to bother about condition to be on c-ser )

ye lah, ape lagi yang kita mahu ..as what my other good fren said - all these are out of our control. Allah punya kerja, we just hope for the best. betol tak? i do hope everyone will pray for me.

As to date - i went to gov clinic this morning and the nurse told me that my baby still songsang. don't mind lah. they advise me to come back on 4th of August - by that time i'm going to 37 weeks preggy, and if let say baby still not lie-down, then only they will issue a letter to straight away go to hospital to highlight the issue. i did asked them when i can be ready to deliver if c-ser is required. she said, its on 38 weeks. same as what my gynae in TDMC told me.



ohhhh..that means, another 3 weeks la kan, kan???
I think my baby is in complete breech. hehehehe..

38 weeks means, it would be between 12th August to 19th August. mind you - my husband's birthday is on 18th August. so can we request on that day? ;p weheeeeeeeeee...
ok la. i have done with some preparation of hospital bag. cuci mencuci pun sudah malam tadi. tinggal nak letak dalam bakul and get it some in baby's hospital bag. semakin hampir kan..?
oh lupa. there's method to help your baby turning down manually. but i have refused to use that method which i think, it will give you a possibility of baby terbelit with their cord. ta'amboh! dan ianya sangat sakit kerana memaksa baby utk turun bukanlah senang. itu kerja tuhan, bukan kerja kita..
read this. there are 2 types of correction. internal & external. pheww! gile ke ape..


eee..nak ke doc buat cenggitu? i think the internal ones does not make sense betol. huhuhu can't imagine that!!

huh, mimpilah my husband nak sign if doc insist to correct the position. dia cakap "ahh jangan!"..

ok la, back to work ;p
till then..

July 15, 2009

aku bermasalah

untuk tidur sekarang..kenapa ek? jam: 1.10 am/ 15th July 2009.

actually perut aku sakit. tak tau ler kenapa since after dinner td. nak kata masakan aku tu menyebabkan perut aku ni sakit, tak sure plak. ayam masak merah ngan kopok ikan je. cmpur tempoyak sikit. tapi ni leh dikatakan menu kebiasaan, takkan perut aku terkejut kot? ke nata de coco laki aku buat yg buat perut aku mcm meragam ni. adoiiii..

sakit dia cam rasa memulas+period-pain+rasa peluh2 skit. dah 2-3x gak aku ulang ke toilet untuk membuang khazanah dlm perut. memang la lega sikit lepas proses. ala, mcm period-pain gak, bila tgh sakit..then pergi toilet, sure lepas tu lega. sakit pun cm ala2 light gitu. huhu..

macam2 dah ku lakukan untuk mengetepikan perasaan tidak selesa pada perut itu selepas makan. mandi dah, lipat kain dah, kemas umah dah, on9 dah..masuk toilet ulang kali toksah cakap lah.

lebih kurang la sakitnye,sebijik cm masa kita nak period. tp tak sekuat tu la. cuma tak selesa yang membuatkan aku yang cuba tido ni, tak boleh tido. while laki aku dah hanyut ke laut mana dah. so aku senyap2 bangun (taknak bg dia sedar), masuk toilet (lagi) & then on9.

eh tp ni mata cm dah pedih2 plak. tadi punya la terpusing2 nak tido, sikit pun tak ngantuk. now perut still rasa tak selesa. kenapa la ek?hmmm..

sebelum tido tadi, baby byk kali cm terbonjol belah kanan macam mengeras. sakit tuiii..sampai suruh lakiku cakap2 skit kt baby suh dia ke dalam balik. huhu..tegang je tak selesa la kan. dengar kata lak tu anakku ni. huhu good boy! ;D

ok lah, nak surfing2 jap. then baru masuk tido. kang tak tido, esok maunnye terlajak plak bangun. huhu..

July 10, 2009

Part-timer

Dear All,

Please visit my online-shop if you looking for kain-kain or tudung for hari raya. hehehehe..

i know i'm quite tight with schedule plus, i'm heavily pregnant now but i'm still doing this business just for fun. FYI, currently all these items are not mine. I'm selling on behalf of my friend sajork. Previously, yes..all are mine. Now saje berehat sebab tak larat lari sana lari sini cari stok.

In the meantime, i also selling kerepek at school ( my sis la ni suruh letak kt sekolah dia )..if sapa2 nak order boleh jugak.muahahaha..because i can pack for order. di rumah je pun :)

Soon, nak promote bahulu untuk hari raya. Sample belum ambik. will update soon. hehehe ( tak padan nak beranak tu, my confinement will be on ramadan to hari raya puasa ).


Kutu akojaya ( berkat fiza ajar ) still berjalan dengan lancar.

Other than that, let me find out what suits me for business.hehehehe

Anyhow, i'm still a working woman. kekekeke...

July 9, 2009

F.E.E.L.I.N.G

i have NO mood today..

sedih.kecewa.kecik hati.nak lari(??).F.U.L.L.S.T.O.P.

kesimpulan: hidup penuh pancaroba.tak boleh lari.

July 7, 2009

when is time to worry..

about your loved ones..of course, sape tak risau?

for past few weeks, i did my regular antenatal check-up and as usual the ultrasound as well to see the position of my baby. greattt!! he's still not turned down yet. when you were at 29th weeks or 30th weeks. maybe your gynae would say..don't worry, you still have time. he will turning down soon..good, i feel relieved, at least for that time!

but when it comes to just now, where you're almost reaches 33 weeks, where you are almost there ( i mean to deliver baby anytimes by 36 weeks ) AND your baby still at the same position. what would you feel, babe? ape yang dia suka sangat tah kt situ..

should i worry then?

yeah, he's still in breech position!!

melintang silap, songsang bak kata orang tua...owhh ohhhh!!

sempat ke or is there any chances your baby head will turning down?

risau risau risau..

the nurse told me to refer to GH or any government hospital for this consider-high-risk case, at least by NOW before my due date. and i should go there this thursday - of cos there's letter given to me earlier.

cemana kalau taknak pergi and berharap baby akan turun gak?

reason : i don't want to take more leaves as my leaves only left about 5 days until end of this year! after few deduction of leave that i have been taken lah for next month..

kalau MC, for sure lah ada issue2 yang akan timbul. i've been in that situation already :( how sad..

i really2 in stressed when thinking of this. kalau lah dapat superior yang memahami dan bertolak ansur. alangkah baiknya..

if my baby still in breech til the end, probably i would be in c-ser..hope i'm not. uwaaaa...

if i'm a lucky star, my baby will turning around about another weeks or last min baru dia kasi kerjasama ( apa yang penting?? kerjasama!!) - anyone had an experienced on this??

so berdoalah apa yang terjadi akan baik2 saje. asal me & baby are safe..


to baby : please sayang, main la pusing2..syok tau main dlm air pusing2..hihihi

July 6, 2009

mommy just wanna..

..see you darling!

nothing else..



you really makes me melt..

even you don't care what people from outside did on you, we just loves you baby!

correction : idong most likely macam my hidong..bolat!hahahah..whateva, as long as we have a healthy ones!

July 3, 2009

when i was..

at 31 weeks..


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

i was BIG as this..

while my little baby was perfect as this..


*


*


*


*


*


*


*


*


*


can you guys see his closed-eyes and his-copycat-dad's-nose? :)

Alhamdulillah, how i Thankful for this gift..