December 10, 2009

dropped!

setelah berhempas pulas about almost 4 months menyusukan luqman, his demand pn dh increased. tup2 arini pump, dpt 6oz je utk afternoon session. aduiii, cemana nk survive smpi 2 bln lg ni.

think positive nana..

nasib baik esok cuti..so stock hari ni leh simpan dlm freezer. hmmm..

kenapa jadi macamni ek?

- sebab aku tak minum air byk? since pagi, aku baru minum 2 gelas air je td..
- sebab aku tidak mengepam sekerap yang mungkin, susu yang sepatutnye boleh dihasilkan lebih kerap telah memberhentikan proses penghasilan sebab storage dah full. boleh jadi kan?
- sebab aku ni malas..malas makan, malas pump, malas minum air. kira semuanya MALAS!

anyways, aku akan terus tetap mengepam sehingga ke titisan terakhir. ye lah, penat lah jugak. almaklum lah, pump pn guna manual je. nak beli yg baru pun tunggu bonus. tp perlu ke nak beli baru? sebab rasenya walaupun pump ni dh kapuk, tp dia dh byk berjasa ngan aku sepjg 4 bulan ni. alhamdulillah, stock pun lebih dari cukup. nak pump lebih2 pun takde tmpt nk letak sebab november punya pn byk lagi tak terusik. nak buang skang, sayang..sebab stock yang tu je lah yang ada sebagai back up if i'm off to somewhere. yang december pnya stock tak byk lg sebab aku cm ala2 dah tak leh buat cam dulu since luqman dah kuat minum. hohohooh..

sekarang aku hnya siapkn 6 botol ( at least ) fresh milk per day contain of 3/4oz for each feeding. no extra to be kept as stock. ada la 1-2 xtra or on friday/if tmr is not a working day, baru boleh stock up. so haruslah aku bekerja keras lg.

"ya Allah, semoga niat baikku ini di permudahkan oleh-Mu.."

No comments: