October 1, 2009

cemas

memang cemas..tmbh2 ada anak kecik ni.

plan utk duk seminggu di KL berubah jd 3 hari je!



mlm td slmt sampai di seremban setelah decided utk balik saje. mak pun ape lg, sukeee la dgr luqman balik. sebab spjg 3 hari kt KL tu, dia call hari2 tnya luqman buat pe. nk ckp on the phone kate nye. mcm paham je budak tecik tu :P kaksu siap ckp mak nangis rindukan luqman. alahai sedih nya aku dgr..pastu siap kiss gmbr luqman dlm phone kaksu :( what to do..



actually ape yg cemas membuatkan kitorg balik seremban ialah, jam 6 lebih smlm, tibe2 tgh aku nk tukarkan diaper luqman..bob tgh baring2 kt sofa. dia dgn suara cemas tibe2 bangkit dr baring .."hah??" mcm seolah2 rupe dia tu aku ingat dia lupa sesuatu..tp dlm keadaan duduk dan sedikit condong bdn nye..dia ckp.."badan abg yg goyang ke or umah ni yg goyang"..aku yg mulanya tak rasa pape cuba fokus pada rasa tu. yesssss...shaking!!!



"ye la banggggg..."

"cepat2 na siap.."

"alamak luqman x tkr pampers lg"

"pakaikan je balik, na cpt tkr baju.."



dlm keadaan kelam kabut, husband pakai seluar, aku lari ke bilik amik baju suar pakai ..tudung pn tak sempat capai..sementara tu husband pakaikan diaper yg td balik sbb aku dh bukak kan nya..aku capai handbag, bergegas kami turun. rupenye ramai dh turun. ayoyoyoyo..agak cemas sbb aku tak pernah rasa shaking mcm tu. husband ckp dia penah rasa ms study dulu kt shah alam..siap frame kt rumah jatuh.



aduh cemas..anak plak cm snyp terkebil2..ms naik kete husband bawak laju2 kuar dr blok. then pikir nak pergi rumah sape ek. teringat rumah abg pn blok tinggi gak..nk gi umah pakcik aku, aku ni dh la jrg gi umah dia, time susah plak nak cari dia :P then teringat rumah paklong husband. call dia, dia pn ade kt rumah. tp otw nak pergi, salah masuk jalan. dh la masa tu org mgkn baru balik keje sume. jalan jem. so husband ckp, balik rumah balik la amik barang. otw nk amik barang husband tnya..nak balik seremban tak. for me, i don't mind. tp mcm nak jaga hati suami gak..hmm dia ckp balik je lah. ok aje..



luqman plak cm nangis2 ms tu. nak menyusu agaknye. aku layankan dia kasi isap jari aku dulu sbb ms tu cm x sesuai nk bg susu sebab bas sume byk keliling. adoi aii..



so sampai je umah berkejar naik rumah balik. kemas barang2, tkrkan diaper, susukan luqman. then cabuttttttttt balik seremban. phew lega. sblm gerak kuar tu pn husband rasa sekali gegaran lg. alhamdulillah semua selamat...



okla letih menaip orang dtg beraya pulak...........ok daaaaaa

No comments: