August 7, 2009

Ngengade-ness

Sepanjang mengandung, ada je bende yang buat kita teringin. kadang2 tu bukan lah craving sgt pun. lebih kepada, ngengada..kot? hahahahah..that's for me lah..

macam aritu bila musim durian..wah sibuk nak durian gak. padahal aku ni idak lah hantu durian. boleh makan, but not a BIG fan. lain lah en. bob. dia sukeeeeeeee sgt. so dah lama duk request, dia cakap tak boleh tak boleh..sbb durian panas and not good for pregnant lady. ahh tak kira..nak jugak. beli sebijik cukup lah, kan? tup2 hari yang ditunggu..kami pergi mencari durian. plan nak beli sepeket kt giant tu. tapi????? tibe2 idea dtg gi pusing2 kt sg besi tu. jumpa plak org jual durian. tgk dr dlm kete cm cun je..org plak ramai berkumpul. so ape lg. hubby turun and i waited in the car..

skali dia pulang ke kereta dengan.............



9 BIJI DURIAN BEB!!! hahahaahahha..ngeri betol.sape nak makan ni? duk berdua, tp beli 9 biji. bukan kecik2 plak tu. adoiiiii..

tapi best2..sbb terasa cm permintaan dah dipenuhi..balik2 terus suh dia kopek sebiji dulu. durian ni memang cantik lah, rupa dari luar & isi didalam. bak kata hubby, orang tu cakap ni durian kg talam, pahang..eh betol ke? konon mcm tmpt tu femes la dgn durian yang sedap2 and elok plak tu..tp ye lah, takut gak ditipukan. hubby plak siap suh kopek sikit tiap sebiji sbb nak tgk isi kt dlm. klau dh belah skit, sure kene beli kan??? tu yg agaknye smpi 9 biji jdnye tu!!! tapi, jgn tak tau..murah tau!!! rm50 je utk 9 bijik ni..berbaloi kan?? tgk isi dia..........

cun kan? memang sebyk 9 bijik tu, takde yg rosak. bak kata org, jumpa byk kucing tidur lg. hehehehe..ini gelaran utk isi yang lebar lagi lazat lagi puas tu..hahahaha..

end up, aku tak makan 2-3 ulas je pun. berulas2 gak la..tp takde la hentam berbijik2 utk sehari tu. buat gap sehari demi sehari..hahaha..

nasib baik badan tak terasa panas ke, nak terberanak ke. hehehehehe..alhamdulillah, nak lepas gian ape lg ek sebelum beranak ni??? hmmmm...

No comments: