May 24, 2009

bosan

apa aku akan buat kalau bosan? bosan yang bila taktau nak pergi mana or mungkin tak tau nak buat apa walaupun dirumah. apa korang akan buat pulak?

contohnya seperti hari ni. aku tak tau nak kemana, walaupun ada gak ajak hubby keluar. tapi nak ke mana ek? jalan2 di shopping complex? nak cari apa? aku ni dah la lately asik membeli tak kira ujung minggu. ni kan plak nak jalan2 lagi. gaji plak minggu ni baru dapat. baik aku shopping tunggu gaji je kan. lagi? nak gi mana? gi umah sedara..hehehehe ni ikut mood skit ;p tak rasa mood nak gi umah diorang.

bosan memang bosan minggu ni. tapi minggu lepas aku bizi sampai letih2 tak cukup rehat. so kira minggu ni minggu berehat sambil bermalas malasan lah. tapi, takat mana pun korang nak berehat dan bermalas2 kt rumah kan. sure buntu! tapi aku ada 1 aktiviti yang kalau bosan je, mesti ni je keje aku. hihihi..MENGELAP, MENYAPU & MENGEMOP rumah. hahahaha..aku pun tak tahu ler kenapa. dulu twice a week mop, then jadi once a week..la ni boleh di katakan hari-hari. perghhh sampai hubby leh perli aku bile aku cakap bosan sikit je..dia mesti cakap..boring mop la umah ..kakakaka..sabar je lah. aku pun tak tau ler kenapa. bukan aku tak letih or tak sakit pinggang pun lepas buat kerja2 tu semua. sakit woo..sakit kaki, sakit pinggang, sakit punggung, semua sakit la. tapi aku tetap seronok buat. tapi lepas tu aku melepek la tahan sakit. hehehe..tapi yang aku pelik, umah tetap ada habuk walaupun kita sapu hari2. ye lah, umah takde aircond. huhuhu..

so hari ni aktiviti aku, masak...mengemas, ..menyapu, ...mengemop 1 umah. itu dah jadi rutin. haiihhh..nak iron baju, rasanya dah habis baju hubby aku iron untuk kegunaan 2 minggu tak silap. baju aku je aku tak koser nak iron sebab tak memerlukan iron sangat sebab nanti komot gak. nak pakai baru iron.

aku masak lauk kari je arini..dah habis idea aku nak masak pe..dan ayam madu berserta sambal belacan penambah rasa.


nasi yang sikit tu nasi aku ler tu. ehehehe..table runner tu fiza yang pilih & belikan untuk aku haritu. cantikkan? thanks fiza ;)

ni mangga yang fiza bawak semalam. dah tinggal 2 dah fiza. shedapp sangat la tu kan. eh, aku pun tak tau ni orang panggil mempelam or mangga. huhu..

tapi bila dah potong, sikit je isi dia ek. tak puas betol aku. hahaha..rase nak gi beli lagi lah. heh!

pregnancy updates :

- selalu mengalami sakit punggung / pinggang bile duduk/berdiri terlalu lama
- sukar mendapatkan posisi yang selesa untuk tidur. sesak nafas if terlentang
- line di perut makin ketara
- terdapat cecair keluar dari nipple. air pe tu eh? semalam basah baju sebab byk sgt lelehan. huhu..
- mood yang swing, to be more sensitif lebih2 lagi kalau ada yang tak kena dgn hubby..kalau majuk rasa nak nangis je. huhu
- terlebih rajin..hahahahah (apakah??)

- percaya atau tidak, kaki ku sudah mulai bengkak. uwaaaa..orang cakap sebab duduk/berdiri lama, air sume tolak ke bawah. adeh..
- kaki krem bile mengeliat ketika tidur. tapi aku dah ada cara cemana nak hilangkan nya. cepat2 luruskan kaki, hilanglah krem tu.


*byk lg perlu aku pikirkan utk hias rumah ni, tapi tu la susah menyewa ni kan

No comments: