April 23, 2009

story of the shopping-ness

semalam aku cuti. berjaya gak misi aku di hari cuti tu. mission accomplished!

1st - nak gi MJ warehouse sales (MJwh)

2nd - nak gi Poney Sales (was unplanned plan)

3rd - setelkan strate title..

phew!~

pepagi aku dah gerak gi fetch my fren at LRT university. aku gerak awal mcm org nak gi kerja gak. MJwh tu start kul 10pagi. harus lah menghadirkan diri before jammed & tak dpt parking kan. aku dah janji ngn piah spy get ready by 9am kt lrt tu. tp nmpk nye dia smpi lebih awal, dan aku pn smpi awal gak. haha! semangat..

jangkaan aku meleset. federal hway nak ke Shah Alam tak jem pn. by 9.10am kot kitorg dah terpacak kt sana. byk gerai2 makanan dah dibuka. aku dpt park dekat dengan entrance. kire ok lah. tp by 930am orang dah berpusu2 tggu kt entrance. tp kitorg sempat pekena nasi lemak dulu di tapak jualan tu, si piah la tapau. aku tgk piah dh sarat ( 8mts ) tp dia gagah tol gi MJwh ni. aku bgtau dia, by afternoon aku nk gerak tmpt lain. dia ingat aku nk gi warehouse lain agaknye. aku ckp ade hal lain yg penting. sume kene buat time cuti ni gak. huhu..ni lah nasib cuti skit.

so bile time nak masuk MJwh tu. wah manusia kemain melaut. huhu. once bukak je pintu, nasib baik la orang tak menolak2. kesian lah kt kami ibu mengandung ni. nasib baik keadaan terkawal baik. nak pegi sales mcmni, kena letakkn target. so tak buang masa. aku tgk ramai target nak beli perfume, so there's one part yang jual perfume & cosmetic je. tmpt tu mcm khas dan memerlukan que pjg utk masuk ke kawasan tu. imagine that, kalau kita nak view je pun kene que, belum tentu beli lg tu. so make sure sesape yang que memang nak beli perfume kt dalam tu. huhuhu..the rest still under control. my target was curtain & baby stuff. of cos clothes la kan. tp seems not much baby/nb clothes were selling there. but i did manage to grab few la. ok la for basahan orang ckp like rompers RM7 per piece. from reject shop. nice & cute for the first few months i think. if anakku tak besor la ;p and also baju tido 3 pieces about rm10-12. ok la kan.

and then pusing2 lagi. curtain tak jumpa as what i'm looking for. sume yang tab, there's no hook pnya. ada pun sliding door saje. buruks. bedding quite good offer, tapi i'm not planning for it. so forget it at this moment. siap ade happy hour lg ms tu. mmg nmpk berbaloi la..hmm the rest aku beli pants, shirt & boxer for hubby. ok la..crocs pn offer 40% less for flat. nice..thinking of grab it one. tp pk pnya pk, tah la..itu bkn matlamat skang. haha..gile bajet! well, total damage kt MJwh around rm150 je. worait la..sbb damage kt pureen aritu dh bykkkk sgt. huhu..

then aku nak balik sebab nk shoot balik seremban setel for strata title tu. tp call the legal firm dulu. diorg nak return call. so while waiting, aku singgah Poney Sales kt SACC mall (kbtln last day plak) .aku x mo la buang ms balik skali ada bende tertinggal. better make confirmation dgn diorg ape yg perlu aku bwk kan. pergi Poney Sales tu memang target nak cari baju baby for jalan2 plak. hihihi..tp still kira unplanned shopping la nih. huhu. pergi sana, pusing pnya pusing. dpt la 5 pieces. sgt puas ati sbb my damage around RM80+ saje for 5 pieces ni. ye lah, imagine poney slalu mahal2 kan. i mean like for bottom part pn kdg2 almost RM80 per pieces. tapi ms ni mcm 50-70% sales. so ape lg, peluang yang dinanti2 la kan. cute & rugged pun ye.uhuhu..phew..kejap je grab tu grab ni. hehe..memang puas ati..
i pun drove out to seremban around 2pm.

sampai seremban about 3pm. pergi bank, pergi legal firm. byr strata title. then settle. singgah umah mak. lepak2. makan2. ptg basuh kete kt umah. after maghrib shoot balik kl balik. wahhh superwoman betol mommy2be ni. hubby kt umah dah menunggu kelaparan. aku dh siap2 tapau dr umah mak. hehehehe..

smpi2 umah tnjk all the baby clothessssss and his stuff. suke dia..but mine, 1 pun tak beli :( i told him, enough shopping for baby stuff. bagi aku tarikh nafas balik. after this his turn plak. he said no problem as long as he's available. tapi dia tak sggp jd cm aku la. amik cuti semata gi sales and berasak2 dgn ramai org. fuh, perempuan2...


ok la enuf for shopping. for this time being..insyaAllah ;)

tapi tup2 dapat tau friday ni ada bonuslink members day. ape cer???!!!
baby clothes and other stuff nanti2 lah snappy2..hihihi..

No comments: