November 27, 2008

waaaa..lamanye

fuh..fuh..berhabuk!

lama nye tak berceloteh kt blog ni. nak cakap takde idea, adaaaaaa..byk! tp mcm malas pn ye. pastu mcm not-in-blogging mood pn ye. aduyaii. pastu plak, maxis kt umah tu boleh block account aku sebab aku ada outstanding 37 inggit!! (read: PULUH) bkn ratus ek. boleh? boleh tak bagitau aku dulu or give warning with loud alarm. boleh? dah la, benci aku!

pastu arini plak aku dah ade mood. mood untuk berblog sebab aku nk berlagak kejap wpn tak patut pn berlagak ( sebab fiza dpt lg byk! ).ahahahahah. yayyyayyy!! bonus dh masuk, opss belum pn lagi, malam kang baru dpt kot . tapi payment slip dh release. boleh? hahaahhaha! ermm..alhamdulillah.

so the list goes down.............

i want camera
i want playstation
i want give to moms
i want buy new cabinet
i want buy bracelet gold
i
want these..

i want that..

tapi i want do investment

and also i want do saving...........so macamana???????????????????? tolong!!! ada duit serba salah, takde pun susah!!

November 17, 2008

finally..

ok ok..i know its quite late. but better late, than never right? ermm don't wait so long..lets my pics do the talking.



the end..nanti sambung lak belah laki..hehe

November 15, 2008

hari yang tenang

hari ni sabtu mcm biasa hari utk bermalas-malasan..tp bukan utk hubby ku..huhu
dia keje hari sabtu for haf day. so wpn sabtu, aku still kene bangun awal to prepare his breakfast. walaweiiiiiiiiii liat gile ;p

so bile dah bgn jd mcm2 bende nmpk dlm kepala ape nk buat.tell me, housework is much much heavy than your office-work ;p kerja rumah smpi bile x habis. kan, kan?? ;p

so lepas dia minam* and beredar ^kiss kiss^..keja menyapu,mengemop, memasak, membasuh amat lahhhhhhhh memenatkan. penat hari ni lain macam...ermmmmmmm

hari ni lak anak2 buah ku di kl ni selesai sunat mengikut majlis di utusan**. so pas hubby balik, ingat nk gi jenguk diorg. tp smpi skang hubby tak balik lg. perut dh keroncong. kang aku pelahap dulu kang..kang..terus jd isteri durhaka..hahahahah ye ke???????? idok ler gitu. tp saje je tggu dia. tgh dlm waranty lg ;p

ermmm..esok ada appointment. takotnye........................

what should i do next?

* minam = minum bg bhs org n9
** utusan buat menyunat budak secara besar-besaran bg anak2 staff

November 13, 2008

aku dah sampai ke bulan

kadang apa yg kita buat tak dapat kepuasan. sebab ape?? sebab tiada titik kepuasan disitu la kan?

cemane nk dapatkan kepuasan tu ek? uishhh..kepuasan ni subjective...

erm...aku perlu bekerja keras dari hari ini, eh dari minggu lepas lagi aku dh usaha. aku takleh lengah tunggu bende tu dtg bergolek. or dalam erti kata, terlampau berserah. usaha tetap usaha!
dapat tak dapat, itu dinamakan rezki! huhuhu..

dari aku tunggu tapi tak dapat ape2, pasti lebih kecewa. any idea??? ermmm...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
GOD, pls grant my wishes. i need a new job!


November 12, 2008

aku tak suka

aku tak suka org perasan bagus
aku tak suka org yg ingat dia sorg yang bagus
aku tak suka org yg asyik ingat dia bagus

aku tak sukaaaaaaaaaaa kalau org tu ingat dia je puh-fecttttttttttttt!!!!

November 11, 2008

mati kutu



a.k.a mati idea..

lately aku tak tau ape nk tulis. mcm takde idea. nk online pun malas. baca blog org sambil lalu say hi hi bye bye je lah. ;P

tak de idea plus bz plus tak de mood plussss takde camera...opsss ape kaitan? ehhh byk kaitan nye...

bile takde camera..takde lah gambar.
bile takde gambar..takde lah moment.
bile takde moment..takde lah sharing.
bile takde sharing..takde lah new story.
bile takde new story..takde lah new entry.

bole?

ok lah, nanti ada camera baru, aku update.

28hb ni annual dinner.
27hb tu bonus masuk.

haruslah rembat camera sebelum majlis kan, kan??


Price : RM1099
Model : IXUS 75




November 7, 2008

kawin sorok, cerai heboh..

kesian pulak aku dgr kes artis yang tengah hot dgn kes dia ni..
dalam hal ni, siapa betol siapa salah..i've no comment. but aku lebih kesiankan si ibu..dgn 3 org anak. baru dapat baby lg.
tgk nih..pada 26 oct, mereka baru je adakan majlis cukur jambul anak ke-3 mereka. baru je lagi kan?? tak silap dlm last 2 weeks ..

tapi bile baca in news these few days..tgk diorg dh nk bercerai..kesiannya. ini bukan kali pertama, anak pun dh masuk 3..
berita dipetik dari mangga online

"Semasa bernikah pada 11 Januari 2002, pasangan pelakon Abby Abadi dan Norman Hakim mahu menjadikannya sebuah majlis tertutup yang hanya dihadiri oleh keluarga dan kenalan sahaja.

Bagaimanapun perancangan mengadakan majlis di rumah keluarga Abadi di Keramat, Kuala Lumpur dihidu oleh pihak media. Ramailah wartawan ke rumah keluarga Abby pada siang untuk membuat liputan. Apabila tiba hanya majlis pertunangan yang diadakan. Saya salah seorang wartawan yang hadir tanpa diundang.
Malah mereka juga tidak memberitahu pasal persiapan pernikahan. Melihat kepada persiapan yang siap ada khemah dan lauk pauk kenduri, terasa macam ada sesuatu yang cuba disorok.
Maka sebelah petang, ada sekumpulan wartawan yang meninjau rumah Abby kerana berasakan majlis pernikahan bakal dilangsungkan sebelah malam. Malangnya tiada apa yang berlaku dan suasana rumah bagaikan tiada orang. Lengang.
Rupa-rupanya mereka bernikah sebelah malam di banglo atas bukit milik salah seorang anggota keluarga Norman di Bukit Bandaraya, Kuala Lumpur. Wartawan yang ke rumah keluarga Abby tertipu.


Abby menyerang Norman di lokasi
Berlainan sekali suasananya apabila mereka ada masalah dan mahu bercerai. Abby ke mahkamah pada 3 November 2008 untuk memfailkan perceraian empat hari selepas Norman ditangkap kerana disyaki berkhalwat dengan pelakon Memey Suhaiza. Namun permohonannya ditolak kerana tidak lengkap.
Abby ke lokasi penggambaran drama Gerak Khas di Wangsa Maju, Kuala Lumpur apabila mengetahui Norman ada penggambaran drama itu di sana. Wartawan yang ada di mahkamah dimaklumkan pasalnya dan turut ke sana untuk membuat liputan.
Abby tidak lagi berselindung dan sedia membenarkan wartawan membuat liputan ke sana. Malah pertikaian lidah yang berlaku di antara mereka juga disaksikan wartawan dan turut dirakam oleh media elektronik. Mereka juga sedia ditemu bual pasal perkara itu.
Nampakmya majlis yang baik tidak mahu diuar-uarkan sebaliknya insiden yang boleh mendatangkan keaiban pula yang tidak menjadi masalah. Semasa bercerai sekejap dua tahun lalu, kisah mereka antara yang jadi paparan muka depan akhbar utama. "


Mereka cuba berbincang dari hati ke hati

Akhirnya mereka membawa haluan masing2..ecehhh
apa masalah diorg ni ek? nmpk happy sokmo, bahagia je. Norman tu nmpk mcm sygkan anak2 and family man. pastu Abby pn ada rupe. bile jadi mcmni, mule la aku terpikir2. org laki yg silap or perempuan. membuatkan aku pun perlu ingatkan diri aku.
ehhh...aku jadi mcm busy body plak nk tau hal rumahtangga org. ahhh gi buat keje nana!!!

November 5, 2008

3 keys in my handbag

:(..bad me, bad wife :(

pity to my husband who wanted to go out for work this morning but unfortunately tak boleh :(
just because his pretty-and-nice-wife was brought out his keys to the office with no reason, not only 1 set..but there's 2, added up to mine - which was 3 sets! gile betol!

dia sangat marah sehingga kan pergi kerja dalam keadaan marah. i'm so sorry my darl!bukan sengaja!tak perasan pun all are in my handbag. so spacious kot sampai tak nampak;P i was accidently put it in my handbag lah. betol, tak tipu ;P

balik ni jangan marah na ok. c ya at home!

November 4, 2008

its always on his side..

I & hubby always fight each other..no, no..bukan fight ape, it just between two of us know that we always like other friends. Fight yang dimaksudkan di sini contoh ; betting for 2 options. LOL.

Just now i went for dinner to this one favourite kedai makan in Sg Besi, we have talked a loads of stories, especially him! As he always known as pemalu & pendiam by others while i'm opposite, but actually it's NOT! I think all the times, i will be a good listener to him, really!
So talking about fight and stories, i have came up with issues of paying balance of our photographer at Public Bank. yeah..he wanted to deliver it today at my mom's house and i have to settle it by today. The problem is, he only give us a Public Bank account. I refuse to use my current account bank just to keep away from the fees of RM2 charged by the bank. heheh kuduk2..well, mencari Public Bank bukanlah seperti mencari Maybank or CIMB Bank or at least RHB Bank. huhu..So we bet! I said there's no Public Bank in Kuchai Lama ( yes,we stayed here) but he said yes, there's! huh, really? i don't believe it..I'm so confident with point whereas i bet him the nearest Public we have is in Jln Klang Lama. ;P

Dia pun tak puas ati. So we bet with something. Kalau instint dia tu betol, melayang lah about 400-500bugs from me. arghh!!! but i stick with my statement, there's no Public Bank there. I agree that Kuchai Lama is such a good and strategic location for us because there are medium branches of bank such as CIMB, Maybank, Alliance and maybe Public Bank. and have few drive-thru fast food i.e KFC, Pizza Hut, Mc D....as well as petrol pump macam shell. semua nya lengkap and berdekatan sangat! tak perlu tempuh KL or keluar bandar. Eceh..kira dekat la, less than 5 mins driving macamtuh. so my hubby nih konfiden lah ni memang ada. sampai tak sabor2 nak balik dr makan sbb kite nk survey bank. haha excited gile. and he was saying that after we ronda2 Kuchai, we can go to Klang Lama plak. kekeke. skit nye confident i said yes. If mine is correct, the rewards will falls to myself then. hahaha syok nye. i laughed at him thinking he needs to ready spending money for me nanti. ;P

so as we finished, we went straight to the place that he claimed where the Public Bank located at. on the way to that place, i yang memang rasa memang confident habis and keep laughing..muahahahah. and dia pulak when i tengok2 luar kereta, boleh dia cakap perli macam ni, " aihh, usha line ke?? takot ke" as i tengah cuak ni. ;P hahahah whatever la my cute loving hubby :)

as when we reached at the corner of the traffic light tu, i saw a big & long sign of Public Bank and he went like..

(Screaming spontaneously ) Ye haaa!!! wohooooooooo...yes!!yess!! yess!!..hahahahah

i was like....

(shocked) and look at him continued by laughing all the time.

i should go for surfing before agree to bet! ( betol2 sblh umah ni! haha)

hahahahah. yes. i'm a loser!! goshh, i'm gonna spend some money for that. huhu.

Later,I still laughed myself because my mind keep rewind the moment i saw his first reaction that was really made me shocked. Its really funny! i bet u. ;P


* ape yang dia tengah gelak2kan tu tah. tgk WWE je pun ;P

November 1, 2008

sebelum..

hmmppp....

mengimbau kenangan, ketika agak-boleh-tahan kurus ^_^


Engagement...@ 52kg i guess..

Few weeks before getting married..

So wait for the current pictures andddddddddddd after...because, i'm planning to consume with something. hehehehe..