September 30, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Salam to all bloggers,

Bismillahirrahmanirrahim Assalamualaikum w.b.t
Setelah diperkenankan oleh penyimpan mohor-mohor besar diraja, dengan ini saya mengisytiharkan bahawa , anak bulan Syawal tidak dapat dilihat pada malam ini..opss..esok RAYA!!

SALAM AIDILFITRI SEKALI LAGI PADA SEMUA.
SEMOGA UKHWAH YANG TERJALI BERKEKALAN HENDAKNYA.
AMIN.

* this entry is auto-publish

September 28, 2008

balik kg..

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata
Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira
Balik kampung oh oh...( 3X )
Hati girangHo ho...
Balik kampung (3X)
Hati girang
Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti
sekarang dalam perjalanan balik ke kg. weeeeeee..padahal neighbor je kg pn ;P kl-seremban. jauh tak? ;P
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRY KEPADA SEMUA MUSLIM & MUSLIMAT especially my blogger readers ;P
* this entry is auto-publish

September 27, 2008

layan!

tagging game lagi..layannn..from arine ;P

1) Berapa pasang baju anda tahun ini dan colour apa?
- consider NO. muahahahah. almaklum lah, si bride-to-be ni dah ade baju nikah dia. lagi santek dari baju raya taww. ;P warna cream ;P

2) Makanan raya tradisional kesukaan.
- ketupat plus rendang plus lemang plus rendang..makkkk lapaaaaaaa oppss puasa, lupe ;P

3) Biskut raya kegemaran
- biskut yang chocolate je. cm almond london la , breadchoc la, just name a few. kuih ni selalu berubah nama ikut dan diorg je. haku suke layan kepek & kacang je raya ;)

4) Bapa banyak duit raya anda dapat n spend kat budak
- utk aku yg thomel ni ;P last aku terima raya thn lepas. eh ye ke? tp seingat aku ade dpt duit raya ms dh keje pn sbb mak & akak aku kesian sbb gaji tak masuk lg time tu. haa baik tak?? bertuah jd anak bongsu cm aku ni ;P. tp yang lain dh ade mind setting yang aku tak layak dpt duit raya dh. wakakakaka.

- for budak2 plak, anak buah aku ni dlm 16 org kot ( lupe ah). so aku ikut umur. plg bsr aku kasi la dlm RM20 je ;P. yg aku syg aku kasi la RM50 je ( bias tak haku wehh?? ). hahahahaha . dan yang kecik aku kasik RM5 suda..yg tak dikenali or tak rapat or sedara jauh, RM1 suda..byk songeh, mntk mak korg sendiri duit lelebih ;P

5) Aktiviti malam raya
- kebiasaan - aku akan tunggu pengumuman. hahaha. lepas tu kalau langsir tak psg lg, tlg lah kan. klau kuih ade yg nk dibakar lagi, tolong lah..sibuk kan? or tolong makan ke..mcm food tester la aku kira ni. ok what, boleh gak kasi comment membina. ;P. then klau rendang dh ready, leh mkn. pastu klau anak2 buah sume ade, join main munge api. pastu klau org dtg takbir, tggu la org dtg and prepare pe patut. itu sajork.

- tapi luar biasa pada tahun ini - aku akan bz dgn bunga telur aku yg aku x siap2 tu. aku akan tak bother about other hari raya preparation. hahahaha lantak la ape nak jadi pn ;P and also my hantaran preparation. wuhuu byk nyee ;(

sape aku nak tag ek??? haa, kpd sesape yg tak pernah layan tag ni lagi & dia tersenarai dalam fav list aku . hiks! ;P

September 24, 2008

mood raya

since there's 1 week we will celebrate Hari Raya. why not we make this mood more exciting in counting days of celebrating with families. Hari Raya would not completed without kuih raya, preparing of buy a new things like baju raya, kasut raya, langsir raya, new furniture (some are changing it too, up to their budget, right?). so the mood of hari raya normally started from the mid of the month of Ramadhan where most of muslim will start doing their new-stuff-hunting. weeeeee..but my case, i have no time to think of this kind of preparation. pity me. just bcos i have another BIG occasion that i should consider for first. hahaha. well, talking about mood of hari raya, although i don't really do preparation for this time being, but i still have the mood when it comes to lagu raya. wooo its really touch my feeling u know ;P. i don't know why, maybe it just because we become more older which we more appreciate what hari raya is. especially without your loved ones. really..i cried when i heard few lagu raya play on air ;( selected song only ya ;P ok, if we talking about hari raya song, don't you think the oldies version is much touching. or maybe i am? for example Selamat Hari Raya song by Allahyarham Saloma, Satu Hari di Hari Raya by M.Nasir, Kepulangan Yang Dinanti by Aman Shah..just name a few. its really touch my feeling when i layan jiwang sensorang. ahaks! ok2, so what do u think? or do u have different opinion? hmm ok la, i'm about to find kesemua lagu2 kegemaran di hari raya tu untuk diperdengarkan di hari perkahwinan ku. boleh ke? muahahahha.
by anyway, why not spend some time to vote which song that you prefered the most. just to see, whether we have a same taste ;P




we add another poll for the hari raya songs ;P

taQQed!

buhsan tak tau nk nulis pe entry kali ni. so rayau2 kt blog org, nmpk twin haku ni taQqed haku. aritu nmpk gak. tp cm mls je nk nulis balik n jwb soklan pjg2 nih.muahahaha. tp since cm tak tau nk nulis ape & nk bykkan entry bln ni b4 sblm menempuh alam rumahtangga..awwww (gitew!)..;P..baik lah kite buat activity tak berfaedah di mlm hari ni..mauahahahahah


1) 1st time naik kapal terbang?percaya atau tak, tahun lepas pes time.muahahhaa...itu pn takot, gi Sabah sbb ade team building kt Karambunai. ;P

2) 1st time beranak?
ini lom laie la. di beranak kan ade..eh betol ke ayat nih? means aku dilahirkan..kekek
3) 1st time gi overseas?err..Singapore la kot, thn bile tu tak hengat...199? lupe daa...

4) 1st time duduk jauh daripada family?
masuk asrama kt serting (wpn 1 negeri, almost 1 hour gak perjalanan). muahahahah..jauh tu, 1st nite mcm nk nangis, tp control dpn member;P

5) 1st time kerja?after form 5 ms tggu result SPM. ms ni sj je pn gatal2 nk keje. keje kt kedai jenama PUMA in Seremban ;P

6) 1st time rasa diri gemuk?
ms lepas grad year 2005. muahahaha sbb tanam anggur duk umah, keje mengepam badan lah ;P dr tak penah cecah 50kg, ini la pes time aku pecah record. hahaha bangga2..sbb lepas tu menten x turun2 ;P

7) 1st time bercinta?with my future husband ni lah kot consider my first and forever love..insyaAllah..amin ;P

8) 1st time rasa diri cantik??1st time ke rase? selalu n forever je. muahhahaha. 1st time tu sah2 la x hengat kan, sbb always perasan santek ;p

9) 1st time masuk cinema?
aduyaii..ni zaman tok kadok nih. follow my bro gi deting ngn her gf (tp now his wife lah) kot. or ms drjh 4 sbb dpt hadiah dr cekgu kot. ah lupa ah..

10) 1st time admitted in hospital?
1st time admitted time kocik2 la..dulu slalu admitted (mak la ckp ). sbb asik kancing gigi je keje haku ni. nk jd hulk hogan kot ;P tp x jd lak .hihihi.
this tagging game aku pass kan kpd fiza, rine, eila, arine, atune, ell, and kpd sape yg rajin nk buat & rase diri dia cun..wakakakaka. (pdhl wa tau lu org sume dh buat ni..sj nk kasi ckp korum ;P )..
2nd tagging game dpt dr my twin ni gak. dia ni rajin betol la. hahahah..layannn!!! ( tgh bosan leh arr ;P )
1. The person who last tag you is:~ mzznana
2. Your relationship with him/her is :~ Fwen blogger...
3. Your five impression of him/her :1. gedix2 comel (hahhaha) 2. lawak 3. friendly 4. cute as her twin (keke) 5. isi sendiri
4. The most memorable thing he/she had done for you: give hari raya card ;P
5. The most memorable thing he/she had said to you: err...ape ko ckp kt aku nyah??! hahaha
6. If he/she become your lover, you will: uiskkk..i bukan lessy ya!
7. If he/she become your lover, thing he/she has to improve on will be: spt dinyatakan di atas, no WAY!
8. If he/she become your enemy, you will: simpang malaikat 44. takkan, kan?
9. If he/she become your enemy, the reason will be: dia yg start dulu, of cos not me. hahaha
10. The most desired thing you want to do for him/her now is: pray her to be always lucky person in her personal life
11. Your overall impression of him/her is:has a same name as me, so consider mirror of me? well...
12. How you think people around you will feel about you?: kepala hangin ( for a reason hokey! ), menariks ;P awww...ni sume isik sendiri kan, so hentam je la labu ;P
13. The characters you love of yourself are: independent.
14. On the contrary, the characters you hate yourself are: walaweiii..sama cm mzznana ni la. mudah kesian/nangis (wpn bj paper psl eksiden ke, kes bunuh ke, asal ade cite sedih lah). kdg2 tu malu je sbb nk kene kesat2 airmata. aduyai. and 1 more, nervous when i have to present in front of people or talk to somebody (any bigboss i.e. dlm meeting ke ). aduyaiii. but i've been improved alot hokey!
15. The most ideal person you want to be is: businesswoman yg berjaya with happy family!
16. For people that care and like you, say something to them:ohh terharu hokey if it does..i love u too ;P
17. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you : 1) lindah 2) atune 3) fiza 4) rine 5) diana 6) arine 7) YOU 8) and You 9) Rose .. as well of you..hehehehhe
18. Who is no.6 having relationship with?ofcoz hubby dia..hehe
19. Is no.9 a male or female: tgk nama pn leh tau. ke ade jantan nama rose? roslan?? ;P
20. What is no.2 studying about? cube masuk blog dia n ask her, herself ;P
21. When was the last time you had a chat with no.3? alamat, cit cat face 2 face siang td lah. but thru messenger of office pn siang td gak ;P
22. What kind of music band does no.8 like? aduyaiii tak jaga lah ;P
23. Does no.1 have any siblings? could be.....
4. Will you woo no.3? why? for what purpose, tell me pls..
25. How about no.7? no one..hahaha
26. Is no.4 single? wah, same to her, to be wife soon in December ;P
27. What is the surname of no.5? mutallib, correct me?
28. What’s the hobby of no.4? tah, rine tlg jwb!
29. Does no.5 and 9 get along well? surely not YET, but why not?
30. Where is no.2 studying at? UM? same as me ;P
31. Talk something casually about no.1? baru je kenal, not really sure. itu pn virtually ;P
32. Have you tried developing feelings for no.8? lg2 soalan gini, takde keje lain ke?
33. Where does no.9 live at? sinun ha in PJ ;P
34. What colour does no.4 like? is it purple, if im not mistaken ur baju panten color ;P
35. Are no.5 and 1 best friend? mungkin..TIDAK?
36 to 39~ ???
40. Does no.1 have any pets? ontah ehh..
41. Is no.7 the sexiest person in the world? fill in the blank with the correct answer..hahaha excuse!!
42. What is no. 10 doing now? Wallahualam. ;P
dah la, ponek den isi tompek kosong ni. lenkali smbg laie. opss kuar lak baso nogori kesygn den ni ha..hahahaha! papai ..muah3x..

September 23, 2008

Kad untuk semua..

phew!~


punya la susah nk cari kad raya. last2 buat sendiri je..bkn la buat sendiri sgt pn. but, kad sendiri la nih.muahahahaha. so sempena lagi nak seminggu hari raya ni. ini lah kad yang mampu hamba berikan pada semua. ecehhh..;P

kad ini ku tujukan khas buat Eila, Mzznana, Atune, Chegu Rine, Ell, Azrine, Fyza dll....tak kira dimana berada. semoga ukhwah yang terjalin berkekalan sampai ke akhir hayat kita ;P

*sorry ler klau kad raya ni tak mengikut standard piawaian kad2 hari raya yang sedia ada di pasaran. hahaha. tapi sekurang2nye ini kad hari raya yang keluarannya dr mis-na/misnana/musliana. hihihi.

September 20, 2008

2 jam lepas

baru je tadi pergi Shah Alam. ni kt opis ni. sakit ati bukan kepalang, cuak pun ade ni. pergi opis bukannye ape, sbb smlm ms cha alif but tu, keje melambak lg. tp sbb ida dh jerit2 cpt nk gi sheraton tu, aku tgglkan jugak keje. so bajet nk gi opis balik pas mkn, tp mkn pn dh lengah2 bape kali round. hmm tu yg dtg arini nih, tu pun dh lwt. lwt pn sbb gi Shah Alam la nih td. gi SA sbb nk gi collect cheque. alang2 dh sampai sana, gi la konon singgah Alam Sentral, nk collect, eh bkn collect, nk tgk la, kut2 baju nikah dah siap. duit tak bawak pun. huhu. at least tgk arini, if try fitting, ade yg longgar ke ( dh kurus ke? ), leh la ejas mane yang patut kan. so sampai sana, pusing nye pusing ( ramai gile nk mampus org, cari parking pn jem!). last2 aku park kt blkg tempat haram kt alam sentral tu je. haha! dah parked, gi masuk alam sentral, gi la tgkt 3 tuh. lalu skali, tgk ade few customers inside. segan lah. buat another round plak, oh dah ok dh. tp buat2 tgk tudung lu. telek sana telek sini. lawa2 gak tudung situ, mcm ala2 tie rack gitu. huhu. harga pn ok la. then baru melangkah masuk ( sbb tudung tu kt belah luar). masuk2, tgk2 la sekeliling, mane la tau ade baju aku yg grand tu tersergam indah ke gantung kt situ. hiks! lgpn baju2 kt sini especially baju for wedding/nikah memang cantik2. huhu. akibat terjenguk2, then sorg adik ni tegur sambil buat muka angkat2 kening (boleh saya tolong? ) dari jauh sbb masa tu dia tgh layan customer lain. so aku pun mula bertanya..

aku : last month i ada hantar baju dekat sini
dia : baju ape ek
aku : baju kurung modern
dia : ermm ( buat muke pelik).. nama sapa kak?
aku : nana (bajet aku kasi nama pendek je aritu)
dia : bile hantar ek?
aku : (dalam hati; banyak lak soklan dia ni)..bulan lepas. sbb saya kawin raya ni.
dia : oh, 11hb ek?
aku : a'ah a'ahh..(excited)
dia : dalam proses la kak.
aku : (huh??!!) bile leh siap tu
dia : bile nak amik
(eee aku sepak budak ni kang)
aku : mggu depan dh start cuti, i cuti kawin terus. so klau leh mggu dpn dh siap la. tp klau nk alter2 ke, mggu ni je la last.
dia : (buat muke lg, mcm x confident leh siap).
aku : ( ni aku lemah ni..)
dia : jap ek kak ( dia cek dlm buku la, cari nama aku sume)
aku : saya pn aritu budak tu lupe bagi resit.
dia : (selak2 jmpa nama aku, ohh musliana aku kasik nama. hiks) baju ni lom jahit kak.
aku : huh??!! sempat ke ni. x lama lg dh ni.
dia : (sambil cek) ohh akak pn anta last min ek
aku :( aku cepuk kang, korg yg ckp leh terima lg) laa sbb dia ckp leh terima la i hntr, klau x leh, i tak hntr.
dia : mggu depan leh siap ni kak.
aku : ye ke, sempat ke tak ni?
dia : ala jahit je kejap je kak. dh potong, tggl jahit je. (cakap pndi la ko ek )
aku : hmm ok la (sambil geram+cuak+gelabah). bak sini kad, sng i nk follow up nnt.
dia : ok, ape2hal saya call akak.

jadi tadi aku melangkah kuar utk balik dgn penuh debaran. sempat ke baju aku siap? (hati ku berkata2 penuh cemas)

UPDATED!! - 23rd Sept

haku telah menelepon si penjahit..eh tepon kedai je during lunch hour ni. ( haa tengah geram ni, geram masa tepon..sabar nana sabar..). then one of the staff ( could be la kan) picked up my call. here is the conversation goes..

dia : Hello, F*d* Collection.

aku : Hello, slmt tghari ( ye ke aku greet mcm ni? lupe ah). i nak tanya berkenaan baju i tempah but belum jahit tu lah. dah siap lum? ( terus nak tnya tuh..muahahaha).

dia : (terus mcm kenal aku ni sape n which baju i mentioned of. muahahaha). oohh, yg baju nk kawin after raya tu ek?

aku : haa'ah...

dia : haa baju tu boleh siap mggu ni. esok atau lusa u dh boleh buat fitting. nanti i call u. dalam progress, boleh siap mggu ni.

aku : oh ye ke? mggu ni ek. sure eh?

dia : ye betol2. nanti ape2 hal saya call eh. ni sape nama ek? ( wah baru nk tnya tu ;p).

aku : saya musliana. panggil je nana. (hehe)

dia : ok nanti ape2hal saya call eh (bape kali daa..)

aku : ok thanks eh. ape2 inform i. byee.

phew!~ hopefully everything will be fine. part of belum siap tu satu hal. but jahit last minute ni another BIG issues gak. jgn bengot baju haku sudaaa...uwaaaaaaaaaaaa;'(

UPDATED 24th Sept!!

Finally, the gal that i spoke to on the other day called me today. hahahaha. she said my baju is ready utk fitting. muahahahah *guling2 excited nih*. hihihi. so i'm gonna go to Shah Alam maybe tonight or tomorrow probably!wish me luck. hopefully everything is fine. now i'm only worry how the baju looks like. is it meet my expectation? that must be a worse part *sigh* if it is not..

September 19, 2008

No Topic - kepala hangin
baru je balik dr berbuka puasa di Sheraton, Subang tadi. kenyang gilos mcm nk pecah perut. sampai pun dh lambat tadi coz kuar dari opis pun dh dkt kul 6. dh ler arini friday, org kejar buka puasa lg. paham2 la LDP tu. huhu, sibaik tumpang kete ida je.
buka puasa kali ni di invited oleh supplier personally for their loyal customer ni. hiks! so pegi je la kan. tp sampai2, cari ler tempat mane yg direserved kan oleh that supplier for us. cari punya cari, tak jumpa (bley?). dh la kesuntukan masa, tanya sana tanya sini. until someone led us to the coffee house. then we went there. still can't find our reservation name. call here & there, the person who booked is not the person who will join a dinner. mungkin secretary dia kot. iskk dah malu berdiri2 kt depan tuh, org lak dh start buka pose. huhu, dgr azan lagi dgn kuat kt situ. then most muslim looking at me & ida (excuse these 2 chinese lady la kan). but then 1 case yang paling hangin skali, when this 1 lady ni ( could be she's the one who on duty ) tried to help us la. calling here & there for checking. still tak ade. haku pun dah hangin. oh..the other invitees are; Irene, Michelle, Mee Sun & including Ida lah. kami dah hangin especially mommy Irene. hahaha. kehanginan bertambah when that lady (indian muslim, saw her name is binti Abdullah) told us there's no such name on reservation. she then advise us if we still want to go for eat, we can, but who will going to pay it. WTH??? she kept saying, who is the master of payment. hey, we're invitees and of coz we will not going to pay it, BUT we have money lah! don't treat us like shit. this stupid lady speak aloud and don't you feel embrassed, do u? we feel like menagih simpati (in the same time Irene keep calling this supplier and they were also telling us they had made a reservation!) then we moved. we should stand away from that coffee house, ape punya org berlagak nak mampus. then we planned to complain to one of this lady, like key account manager (actually the asst director of sales ) yang always manage for our company. so she should know better. so when we met that asst director, she tried to help us friendly and we also told her what had happened just now. huh! padan muka, puas ati. then she seemed really put some effort to call everyone and comfort us yang tgh hangin+malu ni. then luckily one of the team of supplier came and told this lady the truth. oh, finally everything solved. this guy cakap that they have booked about 20 persons and just bring them up (kami lah tu). so kami pun with happy join the tv9 ke hape tah pnya ramadhan pnya buffet. phew!~ ms tu sume org dh start makan & i saw at one part of that ballroom tu they make some space for guy to perform prayer. bagus ek. i don't think all hotel do the same thing. aritu pergi pun mcm kene gi surau (yelah semua hotel pun ade surau). but then yang ni, tgh kite nak amik food, leh dgr diorg ni berjemaah dgn imam baca kuat..huhu terharu. well, i can't..good excuse huh?
ok lah..kegeraman pada the first lady masih tidak boleh dilupakan. masa dah sudah makan, we met her again dari jauh.especially all my chinese friend feel dimalukan seolah2 org tak berduit. iskkk tak paham org blagak mcm tu!
so conclusion, nasib baik all the food are superb! i would rate them 4 over 5.thumbs up!
"Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan Matahari Ahai...
Yang dikurniakan dari Ilahi Ahai...Ayah dan ibu lahMesti dihormati
Ayah dan ibuWali dan juga keramatPada mereka kita beri hormat Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan NasihatSupaya hidup kita akan selamat"

nyanyi skit...hihihi..
bile pagi2 pergi kerja, on radio (of cos ler HOT FM kan)..bile dgr je lagu raya berkumandang, baru sedar yang we have another 1 week++ to celebrate Aid Mubarak.. sob sob sob (tibe2 sadly teringat to arwah abah). sambil nyanyi tu tibe2 sebak.haishhh...cepat masa berlalu, dah pun 6 years he left us. how time flies..

ah jgn sedih2..kita yang idop tetap teruskan kehidupan ini. hanya doa pengiring dan kesejahteraan nya di sana. doa anak yg soleh lah penyelamat mereka. amin. -alfatihah-

oh jgn sedih2, since i just received hari raya card from one of new-blogger-fren-with-same-name .muahahahha. happynye sbb dah lama x dpt kad raya. spt yg dibincangkan, e-card is more convenient, isn't it? huhu. mzznana, nnt ada senang, nana reply ur card okeh? thanks laling!!

Selamat Hari Raya to mznana & family as well. Raya nanti jemputlah ke rumah, kira majlis nana lah tu! ahaks!

September 17, 2008

I FOUND THIS

I found my name the other day. i mean a person who holding the same name as me. susah wooo..ada tu ada, but tak kenal la. bumped into frenster ke or maybe someone told me that they have a college fren yang ada nama mcm i ke. huhu, kate nye la. tapi yang ni during blogging n bloghopping..hhihihi. mule2 tu ingat her nickname je same as me, that's why i dropped her a comment saying that her name is same as mine. itu sajork. hihi. so today when browsing out her blog again, i saw this entry. terus macam terkujat. hahahaha. patut la she also dropped her words kata yang nama kitorg sama. i thought she was saying that name of 'nana' sajork. well, most of my close fren memang called me nana pun. some only just called me na or mus ( ni satu dua jek). ropa2 nya, fullname pn sama. why i write up this entry, its because nama kami amat lah jarang2 sekali nak jumpa. wakaakakak..and i would agree with this meaning. harus lah...


haruskah aku highlight mane yang betol? banyak sgt..muahahaha


What Musliana Means



You are confident, self assured, and capable. You are not easily intimidated.
You master any and all skills easily. You don't have to work hard for what you want.
You make your life out to be exactly how you want it. And you'll knock down anyone who gets in your way!
You are a very lucky person. Things just always seem to go your way.
And because you're so lucky, you don't really have a lot of worries. You just hope for the best in life.
You're sometimes a little guilty of being greedy. Spread your luck around a little to people who need it.
You are the total package - suave, sexy, smart, and strong.
You have the whole world under your spell, and you can influence almost everyone you know.
You don't always resist your urges to crush the weak. Just remember, they don't have as much going for them as you do.
You are relaxed, chill, and very likely to go with the flow.
You are light hearted and accepting. You don't get worked up easily.
Well adjusted and incredibly happy, many people wonder what your secret to life is.
You tend to be pretty tightly wound. It's easy to get you excited... which can be a good or bad thing.
You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly. You don't stick with any one thing for very long.
You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time. Your biggest problem is making sure you finish the projects you start.
You are usually the best at everything ... you strive for perfection.
You are confident, authoritative, and aggressive.
You have the classic "Type A" personality.
You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.
You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.
You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.

anyway thanks mzznana & ell

September 12, 2008

wat do u think?

If i'm not forgotten, the last card that i received (hari raya) was on few years ago. few years tu almost 4 years kot, or more likely about 3 years ago. Some cards might not in my hand anymore but some might still been kept nicely back at mom's place :). i think most of us now not practising giving our close knit, family members a physical card which some feel it most thoughtful rather than sending an email, smses to anyone.

I heard this topic been discussed on radio (fly fm) while driving to office this morning and people had give their opinions in difference perspectives.I would agree with some ideas which is not practical but true. Physical card that had been received a long time ago can be keeping in years to come while received a card in electronic ways boleh terhapus begitu sahaja. Some people says, received a physical card would give a nice feeling and it most thoughtful. In other way, e-card is more convenient way to send, save your cost and of cos, the FASTEST way! There's pro & cons between this two.. I know people has their own reason as well as what i've done for myself. Honestly, i do prefer electronic way nowadays especially with 1 clicking, 1 greeting can be done to all! especially what i've done for my
wedding invitation. hahhaahaha obviously, no other! so how about you? let's vote!




Would you rather go for..










Breaking fast @ JWM

we were off from office at 5pm sharp!! but but..we only arrived there about 6.30pm. dang! guess where we have been in the 1.5hours??

well..no where. we ( ida, me & fyza) just make a round(s) of bandar kuala lumpur terindah ni. hahahah! well, we only know why and what it had happened yesterday!

okla, i had a gr8 time yesterday with Fuji Xerox for the Ramadhan buffet, thanks for the invitation! and also have fun with those gile-gile friends.

This is door gift that i received together with lucky draw. well, dengki dengan fyza as she got a croc's voucher!! damn jealous..hahaha . all the while, she always be lucky!

these are food (s) that we telan yesterday. the cheesecake with fruits top is yummy! serious..


actually pic(s) should be taken before this part ( as we finished a set of rice and lauk pauk)


before went off and otw to car park (sampai sesat-sesat)

the end..

hari ni punya plan plak break fast at The Saujana, Subang..wait for the next entry..another coupon i received is from equatorial.itu anytime during Ramadhan and can ask En Tunang bersama2. Can't wait!

September 11, 2008

my card is ready..

finally...!!!

yah...after a longg ( yek?) kill time, its finally ready to be distributed! hahahhaa..kill time tuh, tak tahan. :p

well, i will start to get all the addresses from frens and do the serahan to guest-confirm 99%-datang today. huhuhuhu

this is what i got yesterday from Jentayu Design, thanks Intan for your great support!


what a relief!!!

September 7, 2008

meal

there's another 10 mins more to break fast..hmmm..

so to avoid me from tergoda with those foods yang mengiurkan , better do blogging kan? but do not what to write now. totally lost as counting time sajork..huhu

so why not just share what is my menu today. let other people feel what i feeling now. :P jahatnye aku *roll eyes*

let's see what i have in front of me now..slurrppp!!! L to R (clockwise) : Ayam Tomato, ikan bilis goreng sambal kacang (xtau pe nama dia), roti jala & cempedak goreng, of course the whole view of 'em!
aku lak yang lapa.. padan muka, jahat lagi

September 5, 2008

musim kuih raya

Updated! 05/09/08

ni ade kuih lain lak. sume price attached at pic.. melainkan coconut cookies tu, RM18.

Ni la coconut cookies yang aku ckp tu, cume RM18 je

______________________________________________________

aku rase musim berhari raya ni, especially for kuih raya dah terasa sejak sblm puasa lg. sbb nye bab nk merasa tu satu hal. kalau dh puasa, cemane nk rase ye tak. unless kene bg sample kt depa & rase kt umah je lah. itu lg ler bajet sample kene besor :P well, aku pn tak ketinggalan bab kuih raya ni. malah aku mendapat permintaan dari kawan-kawan aku yang kebykannye pemalu-macam-aku-lak-tak-malu tu, so aku tlg la diorg utk promote. tlg2 jugak, takkan tlg kosong je kot. opss.. ade la sorg dua yg suh aku promote. so aku pn ape lg. mengsentkan la email kepada kenalan-kenalan. hahahaha. ni antara kuih nye. harga semua boleh dikatakan bawah RM20 for 50 pieces.

yang ni kesemua di jual bwh rm20 for 50 pieces, ask further for exact price!


tapi yang ni, RM24 for 60 pieces

sama la yang ni, RM24 for 60 pieces

ok cukup stakat ini aje. oittss! tu ape air liur kt tepi tu, lap sikit! pose nihh

September 3, 2008

loves to be around

lately i feel calm.. in this such small cubicle...of course during working hours ;) . because, i have 'em around me.
my small ws

let's see what r they..


not to say that before this it was not. but yes, it might help me lazy to come to work :P

invitation

wedding invitation was partially spread out. i've purposedly built one blog to spread this news. Hope its gonna be easier for me to control the process of sending one to all.

http://weddinginvitationfromnana.wordpress.com

the end