October 22, 2008

tulun tulun...

ni macam entry rayuan plak..
bukan merayu, but need ur advice. i know u ladies expert in this area. ahahahha!
ermm..mcm yang korg tgk lah haku skang ni. nk kate tong drum, hampir lah tu.
bak kata eila, "na, ko tu dh hampir overweight tu"..huhuh gile ngeri dgr kan, kan?
well, most of my fren yang met me on my wedding day tu surely terkezut beruk. hohohoh..
and those yg tgk my pic ( especially ms free-hair ) semua comment ( read : semua ) macamni :

" nk tnya sikit, jgn marah. ( lah nk tnya ke nk ckp ni ..hihi ). nape skang nampak chubby. bukan u slim ke dulu ( read : dulu i slim hokeh )."
" na, nape dlm gmbr baju biru tu ko nmpk lain gile, berisi skit" ( nak ckp byk, ckp je la korg weii)
" na, ko x lah gemok, tp x la nmpk kurus" ( ini ayat menjaga hati skit ).
" gemok nye ko na skang.." ( ini plg x tahan dgr )
" xde la gemok sgt, cume tang pipi tu je naik skit"


see..boleh di kata kan, xde pun yg cakap TIDAK/DENY/ aku gemok and PUJI aku kurus..hahahahahha
ye, aku akui. aku gained a lot..pada sesapa yg tak pernah kenal or tau aku, actually by 2005, aku gained alot. dulo2, ah sedih bile pk balik..dolu aku x penah reached 50kg ( read : tak pernah ). now, aku tak boleh reached 50kg jugak ( read : tak boleh ). 2 different meaning ye..huhuhu. nape susah sgt eh? baru aku rase keperitan itu skang. dulu aku rase senang gile :P well, dulu ms study, saya org susah. asik jalan kaki, exercise turun naik bukit. skang ni idak lah nk kate sng pn, tp asik duduk ngadap pc berjam2. exercise pn kurang. naik kete turun kete. ha, hambik ko na! ahh tertekan nye..
and so to my en. hubby. ade geng la kan..hihihi. tp geng ngn lelaki ape barang. malu seh. tak kan dia perut boroi, aku pn nak lawan sama boroi. aduyaii..masalah negara betol.


dulu bajet nk kontrol mkn sblm kawin spy boleh kurus. and lucky my wedding falls in hari raya and bajet sblm raya pose leh lah lose weight. tapi tidak..salah segalanya. malang sungguh sbb aku telah bercuti lama masa hari raya. dan menempek diri haku di rumah sepjg cuti sblm kawin. jd segala tok nenek aku dh bedal sblm kawin tanpa sedar yang aku bakal menjadi ratu sehari ..yee ke??? hihihi..bangkai, silap percaturan aku. aku kalah dgn godaan masakan mak aku ( harus aku salahkan mak aku? ) skali aku cek2 aku dh gained almost 57kg!!! mak aiiiii terkejut betol. iskk tak boleh jadi ni. tp itu semua sudah terlambat. 11th October sudah pun 2 mggu berlalu dan hasilnya dpt dilihat didalam gambar. aku dgn tenang meneruskan aktiviti makan tanpa perlu diet lg ( sbb dh kawin maa..hihihi ).

tapi hari ni, aku terfikir balik. hmm tak kan aku nk tembun macam ni. bak kate org, lom peknen lg dh mcmni, could u imagine when i'm sarat? mesti mcm belon yang bergolek2 kan. sedih nye. so ladies, give la ideas, opinion, suggestion, recommendation etc yang boleh reduce kan sume ni. terutama tang perut, pp, lengan..arghhhhh


* aku tak leh commit ngn slimming centre & gym fyi...

No comments: