October 25, 2008

mrs bob is in the midst of..

furniture-and-electrical-stuff hunting..haha!bole?!
*fenin-fenin*

baru tau susah ek bile ada rumah sendiri..opss..rumah-sewa sendiri. ;P
masuk rumah kosong jek. bak kata my hubby "cakap pun berdengung!" ;P

kalau dulu..
ada fridge owner bagi..
ada washing machine hosmet punye..
ada sofa..eh yang ni umah sewa dolu-dolu..
takde katil pun takpe sbb duk bilik sensorg..
basuh tangan pun larat lagi sbb baju kite light-light je..heeee
masak pun kadang2 if ada mood..

tapi sekarang..
fridge pun tak ada :( nk masak pun susah..( i mean nk simpan lauk basah )
washing machine pn belum beli..
duk kt bawah je..
tv je ada tu pun letak atas meja-tah-ape-ape-tah..
dah tido beregu takkan nak atas tilam land-bed kot..hihihi
basuh baju dah 2 set berjemaah..huhu tak larat. tshirt & seluar berat wooo
now kena masak bcos my hubby home-type-eater..;P

ok, byk kena beli. tapi kena list down dulu. tak boleh main beli je. hmmm..kopak nanti.
bonus plak next month. terasa lambat pulak! haizz..

my wish list are..
-LG refridgerator
-washing machine - yang ni tatau nak beli semi or fully. some said semi also not bad just because it can be last longer. betol ke??
-furniture from cavenzi because they are damn cheap!!! kenapa ye? is it bcos of their quality?
Here are some that caught my eyes..
Sofia Sofabed: RM299
Smart Sofabed : RM199

Coffee Table : RM89


Grete Bedroom Set : RM599

all are wayyyy below the budget. so, should i just grab it??

No comments: