September 20, 2008

2 jam lepas

baru je tadi pergi Shah Alam. ni kt opis ni. sakit ati bukan kepalang, cuak pun ade ni. pergi opis bukannye ape, sbb smlm ms cha alif but tu, keje melambak lg. tp sbb ida dh jerit2 cpt nk gi sheraton tu, aku tgglkan jugak keje. so bajet nk gi opis balik pas mkn, tp mkn pn dh lengah2 bape kali round. hmm tu yg dtg arini nih, tu pun dh lwt. lwt pn sbb gi Shah Alam la nih td. gi SA sbb nk gi collect cheque. alang2 dh sampai sana, gi la konon singgah Alam Sentral, nk collect, eh bkn collect, nk tgk la, kut2 baju nikah dah siap. duit tak bawak pun. huhu. at least tgk arini, if try fitting, ade yg longgar ke ( dh kurus ke? ), leh la ejas mane yang patut kan. so sampai sana, pusing nye pusing ( ramai gile nk mampus org, cari parking pn jem!). last2 aku park kt blkg tempat haram kt alam sentral tu je. haha! dah parked, gi masuk alam sentral, gi la tgkt 3 tuh. lalu skali, tgk ade few customers inside. segan lah. buat another round plak, oh dah ok dh. tp buat2 tgk tudung lu. telek sana telek sini. lawa2 gak tudung situ, mcm ala2 tie rack gitu. huhu. harga pn ok la. then baru melangkah masuk ( sbb tudung tu kt belah luar). masuk2, tgk2 la sekeliling, mane la tau ade baju aku yg grand tu tersergam indah ke gantung kt situ. hiks! lgpn baju2 kt sini especially baju for wedding/nikah memang cantik2. huhu. akibat terjenguk2, then sorg adik ni tegur sambil buat muka angkat2 kening (boleh saya tolong? ) dari jauh sbb masa tu dia tgh layan customer lain. so aku pun mula bertanya..

aku : last month i ada hantar baju dekat sini
dia : baju ape ek
aku : baju kurung modern
dia : ermm ( buat muke pelik).. nama sapa kak?
aku : nana (bajet aku kasi nama pendek je aritu)
dia : bile hantar ek?
aku : (dalam hati; banyak lak soklan dia ni)..bulan lepas. sbb saya kawin raya ni.
dia : oh, 11hb ek?
aku : a'ah a'ahh..(excited)
dia : dalam proses la kak.
aku : (huh??!!) bile leh siap tu
dia : bile nak amik
(eee aku sepak budak ni kang)
aku : mggu depan dh start cuti, i cuti kawin terus. so klau leh mggu dpn dh siap la. tp klau nk alter2 ke, mggu ni je la last.
dia : (buat muke lg, mcm x confident leh siap).
aku : ( ni aku lemah ni..)
dia : jap ek kak ( dia cek dlm buku la, cari nama aku sume)
aku : saya pn aritu budak tu lupe bagi resit.
dia : (selak2 jmpa nama aku, ohh musliana aku kasik nama. hiks) baju ni lom jahit kak.
aku : huh??!! sempat ke ni. x lama lg dh ni.
dia : (sambil cek) ohh akak pn anta last min ek
aku :( aku cepuk kang, korg yg ckp leh terima lg) laa sbb dia ckp leh terima la i hntr, klau x leh, i tak hntr.
dia : mggu depan leh siap ni kak.
aku : ye ke, sempat ke tak ni?
dia : ala jahit je kejap je kak. dh potong, tggl jahit je. (cakap pndi la ko ek )
aku : hmm ok la (sambil geram+cuak+gelabah). bak sini kad, sng i nk follow up nnt.
dia : ok, ape2hal saya call akak.

jadi tadi aku melangkah kuar utk balik dgn penuh debaran. sempat ke baju aku siap? (hati ku berkata2 penuh cemas)

UPDATED!! - 23rd Sept

haku telah menelepon si penjahit..eh tepon kedai je during lunch hour ni. ( haa tengah geram ni, geram masa tepon..sabar nana sabar..). then one of the staff ( could be la kan) picked up my call. here is the conversation goes..

dia : Hello, F*d* Collection.

aku : Hello, slmt tghari ( ye ke aku greet mcm ni? lupe ah). i nak tanya berkenaan baju i tempah but belum jahit tu lah. dah siap lum? ( terus nak tnya tuh..muahahaha).

dia : (terus mcm kenal aku ni sape n which baju i mentioned of. muahahaha). oohh, yg baju nk kawin after raya tu ek?

aku : haa'ah...

dia : haa baju tu boleh siap mggu ni. esok atau lusa u dh boleh buat fitting. nanti i call u. dalam progress, boleh siap mggu ni.

aku : oh ye ke? mggu ni ek. sure eh?

dia : ye betol2. nanti ape2 hal saya call eh. ni sape nama ek? ( wah baru nk tnya tu ;p).

aku : saya musliana. panggil je nana. (hehe)

dia : ok nanti ape2hal saya call eh (bape kali daa..)

aku : ok thanks eh. ape2 inform i. byee.

phew!~ hopefully everything will be fine. part of belum siap tu satu hal. but jahit last minute ni another BIG issues gak. jgn bengot baju haku sudaaa...uwaaaaaaaaaaaa;'(

UPDATED 24th Sept!!

Finally, the gal that i spoke to on the other day called me today. hahahaha. she said my baju is ready utk fitting. muahahahah *guling2 excited nih*. hihihi. so i'm gonna go to Shah Alam maybe tonight or tomorrow probably!wish me luck. hopefully everything is fine. now i'm only worry how the baju looks like. is it meet my expectation? that must be a worse part *sigh* if it is not..

No comments: