December 30, 2008

first experience

did anyone has experience getting brown spot during their early pregnancy??

am so scared when saw it this morning. its too little and quite dark. is it normal??

what should i do next?

December 28, 2008

Syukur ku terhadap-NYA

hmmm, how could i start??

in about our 2 months, 2 weeks, 3 days marriage, we have been given a great news that we never thought but of cos must be welcome news. Thank God!

but well, of cos one thing that i could say, syukur ke hadratNya - dengan pemberiannya yang Amat besar maknanya padaku ini. sungguh tak ternilai ertinya pada kami berdua. kami terima dengan hati terbuka kehadiran orang baru dalam hidup kami ini. segala yang terjadi pasti ada hikmahnya :)


Alhamdulillah..
kami bakal bergelar ibu & ayah :)
we're parents-to-be peeps!!

segala tanda tanya, keraguan telah terjawab..i'm so tempting to reveal it earlier, but i have to wait the right timing tell all this truth..huhuhu.

so the whole story goes very da confuse..haha , tapi aku je takmo annouce lagi. hiks!

19th Nov 2008 - 1st test
i have started to notice it on the day it missed! i just wonder why i felt something different in my body. i feel uncomfy when it came to evening. haha..so i bought home pregnancy test and did a check. owh, it was blurry +ve. that would not answer/help me yet. yes, i senyap2 check without informed him ;P

21st Dec 2008 - 2nd test
so i waited until next 2 days, i silently tested it and it quite clear compared to other day. Its +ve as well. why la, i still not believe it.

23rd Dec 2008 - 3rd test
still, unsure about that because it tend to be false positive or false alarm,no? so i went to see the doc on next tuesday and yes, doc claimed i'm preggie almost 5 weeks. the test showed clearly the 2 lines :) . then only i inform him about this happy story :) he was soooo excited to become a good father ;p

24th Dec 2008 - 4th test
well, as usual me. still i can't believe it. i planned anxiously wait till this weekend to do another check up with docs, but in the same time,i bought another tester with fiza when we were celebrated ida's bday. i did in the office, haha. and the result also +ve. hihihi hantu UTP ape aku ni ;P

anyway,i guess, i will not do another check up la kot or wat do u think? enuf la kan for 4 times checked. dah mcm pengumpul UTP berjaya lak aku. just aku terfikir , "betol ke aku pregnant nih??"..hehehehe . ke aku perlu beli home test lain pulak becos today, 28th Dec 2008, genap my period delayed in 10 days. ada potensi tak??? huhuhuhu .

28th Dec 2008 - ok ok, consider final test :D
updated at 9.30pm : i just came back from clinic - to reconfirm again, yes doc again said ( to hubby) "tahniah, isteri awak mengandung" ). terasa macam drama pulak. hahahahah. ok fullstop nana, enuf said. I'm blessed.

i hope, i'm not wrong anymore..;p

so, happy new year for this new comer :) hihihi

btw guys, i hope everything will going fine. i'm almost 6 weeks preggie now and my EDD will be 26th of August 2009. pray for us ya? i'm in high risk period now..tsk tsk tsk. sangat riso ok.

aminn..

loook, loookkk..look at above ticker. i have updated another counter up there. :)

* why i did all this test as earlier as the day it missed, just because i have a light headache the whole week and also feeling like having a fever every evening. so tak tahan, i have to refer to expert. selain itu, nafsu makan tu sgt melampau and always mengantuk di ofis.huhu. so far no morning sickness, no loya2, no muntah2 yet. yet? or forever? huhu
** our Ramadhan will be on 22nd August 2009. InsyaAllah raya tahun depan dah bertiga lah kami. hihi..amen

December 26, 2008

masakan ujung minggu

Mari kita persembahkan, apa menu yang sering aku buat di hujung minggu. kalau hari2 biasa tu tak sempat lah aku nk snappy2 ni. hihihi. selalu pun aku masak lebih kurang je. macam ayam goreng sambal ke. sardin ke.muahahaha. and paling simple yang laki aku suka, nasi goreng pedas cili padi. LOL
mee hoon goreng untuk sarapan ~nyumm nyumm~



ayam masak lemak cili api..orang nogori beb!


so yang lain pelengkapnya, sayur dan telur dadar sajork!


Selain itu...dihari minggu yang lain..



Tomyam ayam & sotong

Lawannya sayur goreng juga and ikan goreng pula ;P

Ini sahaja masakan orang malas seperti saya. hahahaha. aku betol2 malas nk masak. asalkan kenyang sudah..lagi pun hidup masih berdua. cuma perut je ngalahkan idop berdua. hiks!

December 23, 2008

taQQed!

Taq dari my twin
Tajuk:TAG Bergambar
Motif:Mengimbau Kenangan dolu2..


Syarat-syarat
1.sila amik gambar.. mcm gambar yg diatas ini. "TICK"
2. dan letak kan di blog anda. citer skit pergi mana pki macam ni time dulu-dulu.."TICK"
ceritanya : ini time aku bertunang dolu2. zaman kekurusan yang agak terlampau. ohh tidak ;P wah bertunang macam dah lama plak, padahal baru je last year. If i'm not mistaken around 20th October kot, masa seminggu after raya jugak ;P
3. TAG 6 orang.. <-- ahh lebih la ni..hihihi
teratai a.k.a miss lady
rine or puan rine or mrs sabri
or
sesape je lah..sbb sume pn mcm dh buat je :O

December 17, 2008

activities

cuti sekolah ni tak terlepas daripada kenduri kendara. tambahan kita semua ingin memenuhi permintaan ahli keluarga yang kebanyakannya mempunyai lebih banyak masa terluang di waktu cuti sekolah. ermm..tapi yang payahnya, kalau semua orang pun berfikiran yang sama. jadi kesudahannya berebut lah mereka ini mengadakan majlis perkahwinan di musim cuti sekolah. yang menjadi mangsa, tetamu-tetamu yang ingin memenuhi undangan. keh keh keh! badan ada 1 je, tapi bak kata kawan2 kita. undangan yang diterima wajib dihadiri. wah wah wah, kalau seorang di selatan, seorang lagi di utara, sapo nak jawab tuh??!!

So nak di jadikan cerita, pada 13hb aku menerima 2 undangan dari 2 orang yang bagi aku, aku perlu hadirkan diri pada majlis mereka ; iaitu Rine dan Peja. Salah 1 sebab yang kukuh adalah mereka juga menghadiri majlis aku ;P Sorang di Sg Buloh, sorang lg di Changkat Jering. Haa..ingat dekat ke???!! setelah pujukan demi pujukan, rayuan demi rayuan di buat terhadap sang suami, kami pun bersetuju menghadiri kedua belah pihak. hehehehe
12hb Dec 2008
Kami gerak ke Sg Buloh berdasarkan map yang diberitahu melalui telefon sajork. Almaklum lah, yang empunya diri bersanding di dewan, maka map di dalam kad sah-sah lah map ke dewan je. Alhamdulillah kami sempat hadirkan diri sebelum tok kadi sampai. wah, tanpa sesat, tanpa ada pembuangan masa, kami sampai tepat pada masa nya, jam 9 malam! ahaks! so kehadiran kami adalah meraikan sang mempelai di majlis pernikahan saja. Maka, tertunailah tanggungjawab kami untuk memenuhi jemputan. hiks..so sampai2, kami dah lapor sebenarnya ( oppss rine, tgk saje lah kami berdua ni size cmne ;P ). so aku pun jumpa si bakal isteri Sabri ni ;P snappy2 kejap, then makan. tunggu Tok Kadi lambat la plak. huhuhu...

ni la wajah 'perantin' malam tu ;P

tak lupa juga wajah 'perantin lama' dengan bakal 'perantin baru' ni..hihihi

thomel tak kami??? huhuhu

So malam tu sudah tertunailah janji untuk yang mempelai yang ini. Dengan ini, akak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat Rine dan pasangan. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.

Keesokan harinya, rancangan lain pulak akan bermula.

13hb Dec 2008

Kami merancang untuk hadir ke majlis perkahwinan Peja & Im. Kawanku sekuliah dahulu, eceh..kira 1 team from AI la ni. ;P Peja jugak datang pada majlis sanding aku dan dalam banyak2 gambar, aku rasa gambar dia banyak juga. So tak mustahil aku juga tak mengecewakan jemputan kan? hihihi. Kami gerak dari KL dalam pukul 11pagi selepas hubby pulang dari kerja. Perjalanan terasa lama, seperti yang telah dijangkakan akan mengambil masa lebih kurang 3 jam atau lebih. Nasib kami baik cuaca agak baik, so perjalanan tidak mengalami apa2 masalah.

Terowong ngeri yang pasti akan ditempuhi bila arah ke utara

Setelah lebih kurang 3 jam perjalanan, kami pun sampai di destinasi, Changkat Jering, Taiping.


Kehadiran ke majlis itu ketika mereka tengah renjis merenjis. Aku pun tak ketinggalan merenjis. hiks!Suasana agak sedikit suram kerana orang sudah beransur pulang. Bak kata fyza, orang kampung di situ memang datang awal dan balik awal. ohhh macamtu pulak??! Walhal pengantin tengah bersanding dan renjis2 dipilis ni ;P Mungkin lain tempat lain caranya, ye tak? itu namanya kita perlu paham adat dan budaya masyarakat orang. Walaubagaimanapun, suasana masih lagi kedengaran & kelihatan meriah kerana adanya DEEJAY jemputan. Wah, atok sedara la, pakcik dia la suma tak ketinggalan nak berkaraoke. dasyat ek! Sporting abis. hiks..

So kami pun memang sedia ada lapa dari dalam perjalanan tadi ( lapa lagi?? hahaha ), dijemput makan. Ingat nak ceduk lebih sedikit, rope2nye ada orang ceduk kan. hahahahah padan muka!!! Mucid as pengapit ( 2nd time after the 1st time is with me ), makan di meja pengantin, special gitew. After sesi makan2, kami pn sesi snappy2..hehehe

Kami sementara menunggu mempelai bersesi photography..

Kami si 'perantin' lama suam-suam kuku ;p

Geng2 mengacau pengantin makan beradap

Mengimbau kenangan duduk di pelamin ;P (cute kan pelamin dia?)

Suamiku yang sporting dan sabar melayan kerenah kami berposing ( jadi photographer tetap beb!)

Akhirnya kami pulang dengan hati yang senang kerna memenuhi permintaan sahabat sekalian. Tetapi perlu ingat, kami ke Taiping takkan terus pulang pulak. hahahahaha..so tiada pilihan, kami ke Zoooooo Taiping. harharharhar!!!! ahhh tetapi nanti2 lah gambar bakalku upload.

So hari itu, aktiviti tamat dekat jam 7 malam i think. so si suami jugak yang drive pulang walaupun kami agak kepenatan seharian. kesian abang. pergi dan balik dia drive, dah la paginya dari tempat kerja. Thanks sayang for your sacrifies!!

BTW, Selamat Pengantin Baru juga buat PEJA & IM. Semoga kalian bahagia hendaknya hinggu ke hujung nyawa. Amin..

December 12, 2008

hari kerja tapi cuti

hari ni rasa spt cuti lak, ramai yg amik cuti since smlm dh PH so takde la org rajin gila mcm aku yg kerja gak jumaat pas cuti on thursday kan? huhu what to do, no more annual leave left :( tu la sape suh cuti kawin lelama, ye dok? ;p

so disebabkan hari ni kerja tapi dalam mood cuti ( follow mood org yg tgh bercuti), ape kata aku update blog aku kan? aku ni dh jarang buat keje gini. huhu. just bcos arini mcm x byk keje kot, bos lak xde, ade BU yg gi team building plus ramai yg cuti , so ramai yg x kacau aku. hikhikhik!
so smlm, as i've mentioned in previous entry, i was so bored stay at home during holiday kan? dengan mls memasak tapi lapar :P then hubby came home bwk balik key-epp-cie..yayy! haha mcm budak2 je. lapo weii, ape pnya wife la :P tp masa tu pn dh kul 4 ptg. huhu
so after makan, solat, mandi..about after maghrib gitu kitorg pn decide nk kuar gi beli grocerries kt giant jap. huhu dpt gak aku kuar dr rumah. lgpn brg dapur mcm dh berkurangan. ihihihi
so ni hubby tgh tolak trolley tgh mencari brg ;P
ni la hasil tangkapan kami. huhu ;P
huh, nmpk mcm skit brg, tp almost 3rat gak :( so ni hubby nk gi redeem ape tah..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sekali ini je yg diorg kasik!!!!haram!!!!!!!!!!!!!!!!
dalam tu ada coupon2 yg konon leh dpt diskaun la bile shopping kt giant, x best ah :(

December 11, 2008

happy 2nd monthly-sary

hakhakhak..tak ku sangka, dh 2 bulan rupenye :)

so en hubby...i wish u



Happy 2nd Monthly-sary to US!


"hari yang gelap"

memang hari ni gelap je pon, ke sbb aku duk dlm umah je seharian?
ke sbb nak ujan lagi? ahh malas la aku nk tinjau kt luar..

ye kawan2, memang arini ( boleh dikatakan seharian, skang dh kul 3 pm dh) aku duk umah je. klau waktu keje tu, mcm dh nk habis lah kire nye. huhu

tapi takde ape yg berfaedah pun yg aku buat, hatta masak for my husband ;P excuse my laziness my en. hubby. aku cube mengemas rumah ni biar nmpk rupa org sikit. pastu aku duk online. pastu kejap2 masuk bilik air. huhuhu lotih! en hubby plak kerja as he working in the border. hahah..

ni ngadap pc lg, tup2 dh kul 3 dh. cpt plak masa berlalu bile time cuti ni. klau keje rase nk cuti, time cuti rase nak kej..ehhh nk cuti gak, cume nk lama lg. hehehehe..

or dalam erti kata lain, aku nk duk umah tapi ada org bagi aku gaji mcm aku kerja, boleh tak? pastu aku sesuka hati tok nenek aku nk kuar berbelanje spt laki aku suke anak raja cop duit ;P

baidewei, aku nk tnjk few pic yg aku snap menggunakan beberapa mode yg terdapat dlm camera baru aku itew. let's seeeeeeeee...

Macro Mode : snap dari dekat screen hp :)

Macro gak : snap kuku dr dekat :P

alamak ini ape ek? my dressing table yg semak lah. mode lupe ;p

night mode: jem dari seremban-kl masa balik hari raya aritu

December 9, 2008

got it

akhirnya..dapat jugak hajatku terhadap camera pujaan hatiku ini. muahahahaha. lama gile nk gi beli. tangguh nye tangguh. hangin 1 badan. huhu...


so ni gmbr Hari Raya Aidiladha dari kami..




Selamat Hari Raya Aidil'adha
dari kami,
Mr & Mrs Bob

December 5, 2008

economic crisis

wah tgk pada tajuk macam heavy gile topic aku ni ;P

well, its impacted to all. i mean, globally. right. my company also got no exceptional for this.
eventhough we also got our annual bonus as usual, (thought we were safe already). but its not actually. like..sometime in few months back, yes, there are.. Retrenchment, VSS in most profit-department, especially for the sales person. kesian gila, and i can see some of them came to our department to get sign these and that. by the time we were not soo stable. But lucky, i'm safe!( at least during the critical time) alhamdulillah.. just because there's individual left the company. so its easier for my boss to think who she should cut off..errr takot gile that time. it was last 3 months punya issue.

then now, its a new issues come in. hmmm..*rolling eyes*

my boss just finished her GM meeting yesterday and bring over the bad news. she informed my colleague to spread the invitation of emergency-last-minute meeting at late evening before we off. ok, what's that? ( we were asked each other, heh )

then the meeting started. my boss also not sit on the chair. cara dia tengok pun mcm gile goyang. kekeke. ok, she start to tell us that.......


no increment credited by end of this month!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

diorg akan bawa ke tahun hadapan, tapi tak tahu bile just because of economic crisis sejak kebelakangan ni. :(((((
i was sad but still feel lucky that i still got job. i just wonder they still can pay us bonus at least 3 months salary but no increment.

yes, u'r right. maybe bonus is just our previous business profit. but now we talking about current and future business. there's a lot shortage business just because a lot of company close down, politic crisis up & down that made lost their businesses potential. its happened not to our company, but i believed in other company as well. ada aku dengar tak dapat bonus, buang kerja pun ramai and no increment same as us.

my company still better, (alhamdulillah) diorg tak bagi sekarang tapi bagi tahun depan insyaAllah kata nya lah. hopefully ye lah. baru je plan nk cari kerja lain, but bile fikir dalam keadaan macamni, takot lah pulak. huhuu they plan not to cut headcounts anymore but tried to hold this money out. heh! and somemore yg kelaka, by boss cerita. our CEO ( Tan Sri Rainer ) push all the business unit to make all the business in at least value of 100mil per month to cover all the 'kerugian'. hahaha. and all the head-head cakap " we cannot get it! ". macam2 la cerita dengar kan. sometimes all the potential business not become reality. thats the bad situation. huh, macam ahlil ..errr

so bos cakap bawak2 la save ur money. bonus tu simpan..wakakakakak bersalah plak aku. :P and dia ckp, thats why goverment advise to cut the kwsp tu sbb nk kasi kita ada byk cash in hand at the end of the day. tp aku rase baik remain je lah 11%. betol tak?

so balance money ni nk buat pe ni???? gatal la tgn aku, huh...ada suggestion/recommendation tak utk kasi beranak duit ni time2 gawat ni?

November 27, 2008

waaaa..lamanye

fuh..fuh..berhabuk!

lama nye tak berceloteh kt blog ni. nak cakap takde idea, adaaaaaa..byk! tp mcm malas pn ye. pastu mcm not-in-blogging mood pn ye. aduyaii. pastu plak, maxis kt umah tu boleh block account aku sebab aku ada outstanding 37 inggit!! (read: PULUH) bkn ratus ek. boleh? boleh tak bagitau aku dulu or give warning with loud alarm. boleh? dah la, benci aku!

pastu arini plak aku dah ade mood. mood untuk berblog sebab aku nk berlagak kejap wpn tak patut pn berlagak ( sebab fiza dpt lg byk! ).ahahahahah. yayyyayyy!! bonus dh masuk, opss belum pn lagi, malam kang baru dpt kot . tapi payment slip dh release. boleh? hahaahhaha! ermm..alhamdulillah.

so the list goes down.............

i want camera
i want playstation
i want give to moms
i want buy new cabinet
i want buy bracelet gold
i
want these..

i want that..

tapi i want do investment

and also i want do saving...........so macamana???????????????????? tolong!!! ada duit serba salah, takde pun susah!!

November 17, 2008

finally..

ok ok..i know its quite late. but better late, than never right? ermm don't wait so long..lets my pics do the talking.



the end..nanti sambung lak belah laki..hehe

November 15, 2008

hari yang tenang

hari ni sabtu mcm biasa hari utk bermalas-malasan..tp bukan utk hubby ku..huhu
dia keje hari sabtu for haf day. so wpn sabtu, aku still kene bangun awal to prepare his breakfast. walaweiiiiiiiiii liat gile ;p

so bile dah bgn jd mcm2 bende nmpk dlm kepala ape nk buat.tell me, housework is much much heavy than your office-work ;p kerja rumah smpi bile x habis. kan, kan?? ;p

so lepas dia minam* and beredar ^kiss kiss^..keja menyapu,mengemop, memasak, membasuh amat lahhhhhhhh memenatkan. penat hari ni lain macam...ermmmmmmm

hari ni lak anak2 buah ku di kl ni selesai sunat mengikut majlis di utusan**. so pas hubby balik, ingat nk gi jenguk diorg. tp smpi skang hubby tak balik lg. perut dh keroncong. kang aku pelahap dulu kang..kang..terus jd isteri durhaka..hahahahah ye ke???????? idok ler gitu. tp saje je tggu dia. tgh dlm waranty lg ;p

ermmm..esok ada appointment. takotnye........................

what should i do next?

* minam = minum bg bhs org n9
** utusan buat menyunat budak secara besar-besaran bg anak2 staff

November 13, 2008

aku dah sampai ke bulan

kadang apa yg kita buat tak dapat kepuasan. sebab ape?? sebab tiada titik kepuasan disitu la kan?

cemane nk dapatkan kepuasan tu ek? uishhh..kepuasan ni subjective...

erm...aku perlu bekerja keras dari hari ini, eh dari minggu lepas lagi aku dh usaha. aku takleh lengah tunggu bende tu dtg bergolek. or dalam erti kata, terlampau berserah. usaha tetap usaha!
dapat tak dapat, itu dinamakan rezki! huhuhu..

dari aku tunggu tapi tak dapat ape2, pasti lebih kecewa. any idea??? ermmm...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
GOD, pls grant my wishes. i need a new job!


November 12, 2008

aku tak suka

aku tak suka org perasan bagus
aku tak suka org yg ingat dia sorg yang bagus
aku tak suka org yg asyik ingat dia bagus

aku tak sukaaaaaaaaaaa kalau org tu ingat dia je puh-fecttttttttttttt!!!!

November 11, 2008

mati kutu



a.k.a mati idea..

lately aku tak tau ape nk tulis. mcm takde idea. nk online pun malas. baca blog org sambil lalu say hi hi bye bye je lah. ;P

tak de idea plus bz plus tak de mood plussss takde camera...opsss ape kaitan? ehhh byk kaitan nye...

bile takde camera..takde lah gambar.
bile takde gambar..takde lah moment.
bile takde moment..takde lah sharing.
bile takde sharing..takde lah new story.
bile takde new story..takde lah new entry.

bole?

ok lah, nanti ada camera baru, aku update.

28hb ni annual dinner.
27hb tu bonus masuk.

haruslah rembat camera sebelum majlis kan, kan??


Price : RM1099
Model : IXUS 75




November 7, 2008

kawin sorok, cerai heboh..

kesian pulak aku dgr kes artis yang tengah hot dgn kes dia ni..
dalam hal ni, siapa betol siapa salah..i've no comment. but aku lebih kesiankan si ibu..dgn 3 org anak. baru dapat baby lg.
tgk nih..pada 26 oct, mereka baru je adakan majlis cukur jambul anak ke-3 mereka. baru je lagi kan?? tak silap dlm last 2 weeks ..

tapi bile baca in news these few days..tgk diorg dh nk bercerai..kesiannya. ini bukan kali pertama, anak pun dh masuk 3..
berita dipetik dari mangga online

"Semasa bernikah pada 11 Januari 2002, pasangan pelakon Abby Abadi dan Norman Hakim mahu menjadikannya sebuah majlis tertutup yang hanya dihadiri oleh keluarga dan kenalan sahaja.

Bagaimanapun perancangan mengadakan majlis di rumah keluarga Abadi di Keramat, Kuala Lumpur dihidu oleh pihak media. Ramailah wartawan ke rumah keluarga Abby pada siang untuk membuat liputan. Apabila tiba hanya majlis pertunangan yang diadakan. Saya salah seorang wartawan yang hadir tanpa diundang.
Malah mereka juga tidak memberitahu pasal persiapan pernikahan. Melihat kepada persiapan yang siap ada khemah dan lauk pauk kenduri, terasa macam ada sesuatu yang cuba disorok.
Maka sebelah petang, ada sekumpulan wartawan yang meninjau rumah Abby kerana berasakan majlis pernikahan bakal dilangsungkan sebelah malam. Malangnya tiada apa yang berlaku dan suasana rumah bagaikan tiada orang. Lengang.
Rupa-rupanya mereka bernikah sebelah malam di banglo atas bukit milik salah seorang anggota keluarga Norman di Bukit Bandaraya, Kuala Lumpur. Wartawan yang ke rumah keluarga Abby tertipu.


Abby menyerang Norman di lokasi
Berlainan sekali suasananya apabila mereka ada masalah dan mahu bercerai. Abby ke mahkamah pada 3 November 2008 untuk memfailkan perceraian empat hari selepas Norman ditangkap kerana disyaki berkhalwat dengan pelakon Memey Suhaiza. Namun permohonannya ditolak kerana tidak lengkap.
Abby ke lokasi penggambaran drama Gerak Khas di Wangsa Maju, Kuala Lumpur apabila mengetahui Norman ada penggambaran drama itu di sana. Wartawan yang ada di mahkamah dimaklumkan pasalnya dan turut ke sana untuk membuat liputan.
Abby tidak lagi berselindung dan sedia membenarkan wartawan membuat liputan ke sana. Malah pertikaian lidah yang berlaku di antara mereka juga disaksikan wartawan dan turut dirakam oleh media elektronik. Mereka juga sedia ditemu bual pasal perkara itu.
Nampakmya majlis yang baik tidak mahu diuar-uarkan sebaliknya insiden yang boleh mendatangkan keaiban pula yang tidak menjadi masalah. Semasa bercerai sekejap dua tahun lalu, kisah mereka antara yang jadi paparan muka depan akhbar utama. "


Mereka cuba berbincang dari hati ke hati

Akhirnya mereka membawa haluan masing2..ecehhh
apa masalah diorg ni ek? nmpk happy sokmo, bahagia je. Norman tu nmpk mcm sygkan anak2 and family man. pastu Abby pn ada rupe. bile jadi mcmni, mule la aku terpikir2. org laki yg silap or perempuan. membuatkan aku pun perlu ingatkan diri aku.
ehhh...aku jadi mcm busy body plak nk tau hal rumahtangga org. ahhh gi buat keje nana!!!

November 5, 2008

3 keys in my handbag

:(..bad me, bad wife :(

pity to my husband who wanted to go out for work this morning but unfortunately tak boleh :(
just because his pretty-and-nice-wife was brought out his keys to the office with no reason, not only 1 set..but there's 2, added up to mine - which was 3 sets! gile betol!

dia sangat marah sehingga kan pergi kerja dalam keadaan marah. i'm so sorry my darl!bukan sengaja!tak perasan pun all are in my handbag. so spacious kot sampai tak nampak;P i was accidently put it in my handbag lah. betol, tak tipu ;P

balik ni jangan marah na ok. c ya at home!

November 4, 2008

its always on his side..

I & hubby always fight each other..no, no..bukan fight ape, it just between two of us know that we always like other friends. Fight yang dimaksudkan di sini contoh ; betting for 2 options. LOL.

Just now i went for dinner to this one favourite kedai makan in Sg Besi, we have talked a loads of stories, especially him! As he always known as pemalu & pendiam by others while i'm opposite, but actually it's NOT! I think all the times, i will be a good listener to him, really!
So talking about fight and stories, i have came up with issues of paying balance of our photographer at Public Bank. yeah..he wanted to deliver it today at my mom's house and i have to settle it by today. The problem is, he only give us a Public Bank account. I refuse to use my current account bank just to keep away from the fees of RM2 charged by the bank. heheh kuduk2..well, mencari Public Bank bukanlah seperti mencari Maybank or CIMB Bank or at least RHB Bank. huhu..So we bet! I said there's no Public Bank in Kuchai Lama ( yes,we stayed here) but he said yes, there's! huh, really? i don't believe it..I'm so confident with point whereas i bet him the nearest Public we have is in Jln Klang Lama. ;P

Dia pun tak puas ati. So we bet with something. Kalau instint dia tu betol, melayang lah about 400-500bugs from me. arghh!!! but i stick with my statement, there's no Public Bank there. I agree that Kuchai Lama is such a good and strategic location for us because there are medium branches of bank such as CIMB, Maybank, Alliance and maybe Public Bank. and have few drive-thru fast food i.e KFC, Pizza Hut, Mc D....as well as petrol pump macam shell. semua nya lengkap and berdekatan sangat! tak perlu tempuh KL or keluar bandar. Eceh..kira dekat la, less than 5 mins driving macamtuh. so my hubby nih konfiden lah ni memang ada. sampai tak sabor2 nak balik dr makan sbb kite nk survey bank. haha excited gile. and he was saying that after we ronda2 Kuchai, we can go to Klang Lama plak. kekeke. skit nye confident i said yes. If mine is correct, the rewards will falls to myself then. hahaha syok nye. i laughed at him thinking he needs to ready spending money for me nanti. ;P

so as we finished, we went straight to the place that he claimed where the Public Bank located at. on the way to that place, i yang memang rasa memang confident habis and keep laughing..muahahahah. and dia pulak when i tengok2 luar kereta, boleh dia cakap perli macam ni, " aihh, usha line ke?? takot ke" as i tengah cuak ni. ;P hahahah whatever la my cute loving hubby :)

as when we reached at the corner of the traffic light tu, i saw a big & long sign of Public Bank and he went like..

(Screaming spontaneously ) Ye haaa!!! wohooooooooo...yes!!yess!! yess!!..hahahahah

i was like....

(shocked) and look at him continued by laughing all the time.

i should go for surfing before agree to bet! ( betol2 sblh umah ni! haha)

hahahahah. yes. i'm a loser!! goshh, i'm gonna spend some money for that. huhu.

Later,I still laughed myself because my mind keep rewind the moment i saw his first reaction that was really made me shocked. Its really funny! i bet u. ;P


* ape yang dia tengah gelak2kan tu tah. tgk WWE je pun ;P

November 1, 2008

sebelum..

hmmppp....

mengimbau kenangan, ketika agak-boleh-tahan kurus ^_^


Engagement...@ 52kg i guess..

Few weeks before getting married..

So wait for the current pictures andddddddddddd after...because, i'm planning to consume with something. hehehehe..

October 25, 2008

mrs bob is in the midst of..

furniture-and-electrical-stuff hunting..haha!bole?!
*fenin-fenin*

baru tau susah ek bile ada rumah sendiri..opss..rumah-sewa sendiri. ;P
masuk rumah kosong jek. bak kata my hubby "cakap pun berdengung!" ;P

kalau dulu..
ada fridge owner bagi..
ada washing machine hosmet punye..
ada sofa..eh yang ni umah sewa dolu-dolu..
takde katil pun takpe sbb duk bilik sensorg..
basuh tangan pun larat lagi sbb baju kite light-light je..heeee
masak pun kadang2 if ada mood..

tapi sekarang..
fridge pun tak ada :( nk masak pun susah..( i mean nk simpan lauk basah )
washing machine pn belum beli..
duk kt bawah je..
tv je ada tu pun letak atas meja-tah-ape-ape-tah..
dah tido beregu takkan nak atas tilam land-bed kot..hihihi
basuh baju dah 2 set berjemaah..huhu tak larat. tshirt & seluar berat wooo
now kena masak bcos my hubby home-type-eater..;P

ok, byk kena beli. tapi kena list down dulu. tak boleh main beli je. hmmm..kopak nanti.
bonus plak next month. terasa lambat pulak! haizz..

my wish list are..
-LG refridgerator
-washing machine - yang ni tatau nak beli semi or fully. some said semi also not bad just because it can be last longer. betol ke??
-furniture from cavenzi because they are damn cheap!!! kenapa ye? is it bcos of their quality?
Here are some that caught my eyes..
Sofia Sofabed: RM299
Smart Sofabed : RM199

Coffee Table : RM89


Grete Bedroom Set : RM599

all are wayyyy below the budget. so, should i just grab it??

October 22, 2008

tulun tulun...

ni macam entry rayuan plak..
bukan merayu, but need ur advice. i know u ladies expert in this area. ahahahha!
ermm..mcm yang korg tgk lah haku skang ni. nk kate tong drum, hampir lah tu.
bak kata eila, "na, ko tu dh hampir overweight tu"..huhuh gile ngeri dgr kan, kan?
well, most of my fren yang met me on my wedding day tu surely terkezut beruk. hohohoh..
and those yg tgk my pic ( especially ms free-hair ) semua comment ( read : semua ) macamni :

" nk tnya sikit, jgn marah. ( lah nk tnya ke nk ckp ni ..hihi ). nape skang nampak chubby. bukan u slim ke dulu ( read : dulu i slim hokeh )."
" na, nape dlm gmbr baju biru tu ko nmpk lain gile, berisi skit" ( nak ckp byk, ckp je la korg weii)
" na, ko x lah gemok, tp x la nmpk kurus" ( ini ayat menjaga hati skit ).
" gemok nye ko na skang.." ( ini plg x tahan dgr )
" xde la gemok sgt, cume tang pipi tu je naik skit"


see..boleh di kata kan, xde pun yg cakap TIDAK/DENY/ aku gemok and PUJI aku kurus..hahahahahha
ye, aku akui. aku gained a lot..pada sesapa yg tak pernah kenal or tau aku, actually by 2005, aku gained alot. dulo2, ah sedih bile pk balik..dolu aku x penah reached 50kg ( read : tak pernah ). now, aku tak boleh reached 50kg jugak ( read : tak boleh ). 2 different meaning ye..huhuhu. nape susah sgt eh? baru aku rase keperitan itu skang. dulu aku rase senang gile :P well, dulu ms study, saya org susah. asik jalan kaki, exercise turun naik bukit. skang ni idak lah nk kate sng pn, tp asik duduk ngadap pc berjam2. exercise pn kurang. naik kete turun kete. ha, hambik ko na! ahh tertekan nye..
and so to my en. hubby. ade geng la kan..hihihi. tp geng ngn lelaki ape barang. malu seh. tak kan dia perut boroi, aku pn nak lawan sama boroi. aduyaii..masalah negara betol.


dulu bajet nk kontrol mkn sblm kawin spy boleh kurus. and lucky my wedding falls in hari raya and bajet sblm raya pose leh lah lose weight. tapi tidak..salah segalanya. malang sungguh sbb aku telah bercuti lama masa hari raya. dan menempek diri haku di rumah sepjg cuti sblm kawin. jd segala tok nenek aku dh bedal sblm kawin tanpa sedar yang aku bakal menjadi ratu sehari ..yee ke??? hihihi..bangkai, silap percaturan aku. aku kalah dgn godaan masakan mak aku ( harus aku salahkan mak aku? ) skali aku cek2 aku dh gained almost 57kg!!! mak aiiiii terkejut betol. iskk tak boleh jadi ni. tp itu semua sudah terlambat. 11th October sudah pun 2 mggu berlalu dan hasilnya dpt dilihat didalam gambar. aku dgn tenang meneruskan aktiviti makan tanpa perlu diet lg ( sbb dh kawin maa..hihihi ).

tapi hari ni, aku terfikir balik. hmm tak kan aku nk tembun macam ni. bak kate org, lom peknen lg dh mcmni, could u imagine when i'm sarat? mesti mcm belon yang bergolek2 kan. sedih nye. so ladies, give la ideas, opinion, suggestion, recommendation etc yang boleh reduce kan sume ni. terutama tang perut, pp, lengan..arghhhhh


* aku tak leh commit ngn slimming centre & gym fyi...

October 21, 2008

a day before..

a day before i start on holiday last 3 weeks, we had arranged a farewell party for our colleagues. ermm..they were such sweet & nice colleagues that i ever had. always give their hand when needed, gossiping, gaduh-mulut whatnot..but now we are missing them. whatever your colleagues attitude are, they are still important. without one of us, everything will be so messy..believe me! when look at this pictures, now i know i missed them already. haiz..

L-R : BB, Ida, me

our almost-team-member